Život dětem: Podvod, na který bohužel reagovalo velké množství lidí

06.09.2022 16:14 | Tisková zpráva

Vyjádření obecně prospěšné společnosti Život dětem k možnému podvodu a zneužití dobrého jména.

Život dětem: Podvod, na který bohužel reagovalo velké množství lidí
Foto: Život dětem
Popisek: Život dětem

Obecně prospěšná společnost Život dětem upozorňuje, že při kontrole svých účtů našla platby, většinou 5 800 korun nebo 6 000 korun, u kterých jsou poznámky investice, Wisse Bridge nebo akcie Agrofert. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí

Ihned jsme začali zjišťovat, proč nám tyto peníze přicházejí, a zjistili jsme, že se jedná o nabídky investování, v rámci kterých ti, kteří toto investování organizují, při mailové nebo telefonní komunikaci zneužili bez našeho vědomí náš sbírkový účet k odeslání jakéhosi „vstupního poplatku" pro investice. Jedná se tedy o zřejmý podvod, na který bohužel reagovalo velké množství lidí.

Obecně prospěšná společnost Život dětem se důrazně distancuje od těchto způsobů a upozorňuje, že v žádném případě není možné v rámci jakýchkoliv investic zasílat peníze na náš sbírkový účet: 83297339/0800. Na tento účet je možné zasílat pouze finanční dary na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, za což Vám velmi děkujeme!

Vzhledem k tomu, že nám stále na uvedený účet přicházejí platby, u kterých si nejsme jisti, že nám patří, ihned jsme informovali Českou spořitelnu a.s. a následně jsme tyto peníze "zablokovali" a čekáme, že se o ně odesilatelé přihlásí a my je velmi ochotně vrátíme. Protože se jedná o sbírkový účet, kontrolovaný Magistrátem hl. m. Prahy, nemůžeme platby, které nám možná nepatří, vracet automaticky, ale každý poškozený si musí o vrácení této "investice" písemně požádat.

V případě, že se někdo z Vás stal obětí tohoto možného podvodu, který jsme ohlásili Policii ČR, prosíme, napište na mail: zivotdetem@zivotdetem.cz žádost o vrácení Vaší platby, připište částku, číslo účtu a variabilní symbol, ze kterého Vaše peníze odešly, celé Vaše jméno a telefon. Na základě této žádosti Vám vrátíme částku, kterou jste odeslali. Pokud nám Policie ČR nebo Česká spořitelna a.s. dá nové instrukce, budeme Vás informovat.

Mrzí nás, že si náš účet z neznámých důvodů organizátoři těchto investicí vybrali, nic s tím nemáme společného a naším jediným zájmem je urychlené vrácení peněz těm, kteří nechtěli peníze darovat nemocným dětem, ale měli zájem investovat. Kontakt: Maria Křepelková, email: maria.krepelkova@zivotdetem.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…