Život dětem: Usměvavá srdíčka opět zaplaví ulice českých a moravských měst

14.09.2022 12:39 | Tisková zpráva

Začínají podzimní Srdíčkové dny

Život dětem: Usměvavá srdíčka opět zaplaví ulice českých a moravských měst
Foto: Život dětem
Popisek: Život dětem

Již v pondělí 19. září vyjdou do ulic studenti středních škol a odborných učilišť, aby po celý týden kolemjdoucím nabízeli sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Obecně prospěšná organizace Život dětem totiž startuje 22. ročník tradičních Srdíčkových dnů na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Tváří podzimních Srdíčkových dnů je malý Adámek, který v důsledku vzácného propojení žilního a tepenného oběhu v mozku trpí onemocněním odborně zvaným cévní malformace.

„Příběh rodiny malého Adámka se začal psát v okamžiku, kdy lékaři chlapečkovi diagnostikovali toto život ohrožující onemocnění. Chlapec musel ihned podstoupit operaci, bez které by zemřel. Vzhledem k následnému masivnímu krvácení do mozku, které není u takového onemocnění ničím neobvyklým, absolvoval další operace. Lékaři s nejistou prognózou dalšího vývoje o Adámkův život bojovali dlouhé dva měsíce, ale vše nakonec dopadlo dobře. Chlapce nyní čeká fyzicky a finančně hodně náročná rehabilitace,“ popisuje v krátkosti osud rodiny tváře Podzimních Srdíčkových dnů 2022 ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Jelikož rehabilitace potřebné ke zlepšení kvality Adámkova života jsou z veřejného zdravotního pojištění hrazeny buď částečně, nebo vůbec, rozhodla se obecně prospěšná organizace Život dětem pomoci v rámci své tradiční sbírkové akce Srdíčkové dny.

„Pomoci Adámkovi a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem můžete zakoupením  magnetek se zvířátky, různobarevných propisovacích tužek a přívěskům ke klíčům s baterkou. Pokud v ulicích svého města nepotkáte naše dobrovolníky, můžete pomoci koupí zmíněných předmětů v eshopu Života dětem na www.zivotdetem.cz,“ doplňuje Maria Křepelková ze sbírku pořádající organizace Život dětem.

Sbírka probíhá rovněž na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky. Přispět lze i zasláním DMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM60 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

„Všem, kterým není osud nemocných dětí lhostejný, a kteří se rozhodnou v této ekonomicky nelehké době přispět, Život dětem srdečně  děkuje,“ uzavírá za organizaci Život dětem její ředitelka Maria Křepelková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…