Zlínský kraj: Rada kraje rozhodla o změně ve vedení Krajské nemocnice T. Bati

24.01.2022 22:33 | Tisková zpráva

Rada Zlínského kraje ve funkci jediného akcionáře Krajské nemocnice T. Bati, a. s. dnes odvolala z pozice předsedy a člena představenstva Krajské nemocnice T. Bati, a. s. (KNTB) doc. MUDr. Michala Filipa, Ph.D. Od 1. 2. 2022 jej v představenstvu KNTB nahradí Ing. Jan Hrdý, manažer Uherskohradišťské nemocnice a. s. (UHN). Následně si představenstvo zlínské nemocnice zvolí svého nového předsedu.

Zlínský kraj: Rada kraje rozhodla o změně ve vedení Krajské nemocnice T. Bati
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

Důvodem personální změny jsou plánované rozsáhlé investice v KNTB. Jan Hrdý má ve své dosavadní funkci člena představenstva UHN na starosti oblast provozu, obchodu, řízení projektů a právě investic. Proto ho, i s ohledem na jeho dlouhodobé působení v rámci krajského zdravotnictví, Valná hromada zvolila do funkce člena představenstva KNTB. Další pozice v představenstvu zlínské nemocnice zůstávají beze změny. 

„Jan Hrdý posílí manažerské vedení KNTB, kde uplatní své zkušenosti s realizací stavebních projektů v oblasti zdravotnictví. Práce docenta Filipa si velmi vážíme, zejména po medicínské stránce, což je hlavním úkolem zdravotnického zařízení. Pod jeho vedením se podařilo stabilizovat personální situaci a krajská nemocnice odváděla kvalitní práci jak v období pandemie, tak v důrazu na péči o necovidové pacienty. Po vzájemné dohodě budeme s docentem Filipem i nadále úzce spolupracovat, jeho odbornosti si velmi ceníme,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Na uvolněné místo člena představenstva Uherskohradišťské nemocnice byl zvolen Mgr. Jozef Machek. V současné době zastává funkci provozně správního náměstka v Uherskohradišťské nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…