Zlínský kraj: V Karolince byla dokončena rekonstrukce silničního průtahu

30.12.2017 22:06

Průjezdní úsek silnice II/487 v délce 1,1 kilometru byl zrekonstruován v Karolince. Investorem stavby za 10,413 milionu korun bylo Ředitelství silnic Zlínského kraje. Akce byla spolufinancována ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Zlínský kraj: V Karolince byla dokončena rekonstrukce silničního průtahu
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

Předmětem díla byla rekonstrukce silnice II/487 v průjezdním úseku městem Karolinka v délce 1 131 metrů. Rekonstrukce spočívala ve sjednocení šířky vozovky na 7 metrů mezi betonovými obrubami. V Karolince byl odfrézován původní kryt vozovky v tloušťce do 120 milimetrů v požadovaném spádu podle podélného profilu komunikace. Osazena byla nová betonová přídlažba a dešťové vpusti. Byla vyspravena místa s výtluky a prosedlinami. Následně byla položena ložná a obrusná vrstva nového krytu vozovky z asfaltového betonu. Součástí rekonstrukce silnice byla rovněž stavební úprava zastávkových pruhů pro linkovou osobní dopravu.

Zhotovitelem stavby byla firma COLAS CZ, a. s., Praha. Konečná cena za tuto zakázku činí 10,413 milionu korun (včetně DPH). Silniční stavba byla spolufinancována z prostředků SFDI. Stavební práce byly zahájeny v polovině července 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…