Zlínský kraj chce přispět k rozvoji skialpinismu na česko-slovenském pomezí

08.01.2024 19:02 | Tisková zpráva

Rozvoj skialpinismu na česko-slovenském pomezí v regionu Bílých Karpat a Beskyd je cílem projektu, který připravuje Zlínský kraj. Chce tím přispět k zintenzivnění spolupráce s partnery z Moravskoslezského, Žilinského a Trenčínského kraje v oblasti skialpinismu i ke zvýšení povědomí o bezpečném pohybu a chování v horách.

Zlínský kraj chce přispět k rozvoji skialpinismu na česko-slovenském pomezí
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

„V rámci projektu bude zpracována analýza území a uspořádány dva interaktivní workshopy v České republice a na Slovensku. Vytvořen bude průvodce skitouringovými trasami na česko-slovenském pomezí, který bude zahrnovat seznam nejkrásnějších skitouringových túr v přeshraniční oblasti,“ informoval náměstek hejtmana Zlínského kraje pro cestovní ruch Lubomír Traub.

Průvodce bude obsahovat informace o obtížnosti a výškovém profilu jednotlivých túr, bezpečném pohybu a chování v horách, základním vybavení pro skialpinismus, lavinové prevenci či základech první pomoci v horách včetně kontaktů na horskou službu a Integrovaný záchranný systém. Doplněn bude o QR kódy, kde uživatel najde detailní informace o konkrétní túře. Průvodce bude také zveřejněn na webech vybraných organizací z oblasti cestovního ruchu a skitouringové trasy budou zobrazeny v mapovém podkladu mapy.cz.

Celkové předpokládané náklady projektu činí 1,625 milionu korun, 80 % z nich by měla pokrýt dotace z Programu přeshraničí spolupráce Interreg Slovensko – Česko 2021-2027.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…