Změny v představenstvu Dopravního podniku hl. m. Prahy

16.08.2012 9:00

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) odvolala Vladimíra Liche z funkce člena představenstva.

Změny v představenstvu Dopravního podniku hl. m. Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

„Důvodem schválené personální změny v představenstvu jsou kroky podniknuté ze strany generálního ředitele Vladimíra Liche, kterými došlo k ohrožení řádného chodu DPP, neplnění usnesení dozorčí rady a nekomunikace s dozorčí radou odpovídajícím způsobem. Pokud byly změny prováděny, byly pomalé, nekoncepční a nesystémové,“ uvedl Jiří Nouza, předseda dozorčí rady DPP.

Dozorčí rada také zvolila dva nové členy představenstva, kterými se stali dopravní ředitel Ladislav Urbánek a technický ředitel Jan Šurovský. V představenstvu nahradili dosavadní členy Jiřího Janků a Vladimíra Liche.

Ing. Ladislav Urbánek pracuje v DPP na různých dopravních pozicích již 35 let, od června letošního roku jako dopravní ředitel. Do Dopravního podniku nastoupil v roce 1976 jako dozorčí stanice a poté prošel celou řadou vedoucích funkcí, od roku 2005 zastával funkci vedoucího jednotky Provoz Metro. Absolvoval Vysokou školu dopravní v Žilině.

Ing. Jan Šurovský, Ph.D., nastoupil do DPP v roce 1994, od roku 2011 zde působí jako technický ředitel. V předchozích letech zastával pozice vedoucího tramvajové provozovny Vokovice či vedoucího jednotky Dopravní cesty Tramvaje. Vystudoval stavební fakultu ČVUT v Praze, následně úspěšně absolvoval na fakultě dopravní ČVUT doktorské studium. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…