Znojmo: Pořádek v ulicích pohlídá i antikonfliktní tým

19.07.2018 10:02

Až do 30. září se bude vždy v pátek a v sobotu v časech 22:00 až 5:00 pohybovat u Mariánského náměstí, ulice 17. listopadu, Tovární a v přilehlých lokalitách antlikonfliktní tým. Jedná se o exponovaná místa, kde se nacházejí diskotéky a noční bary, a opakovaně zde dochází ke stížnostem občanů na rušení nočního klidu a k obdobné přestupkové činnosti.

Znojmo: Pořádek v ulicích pohlídá i antikonfliktní tým
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Záměr vyhlášky o rušení nočního klidu, kterou jsme měli v úmyslu zavést, vyvolal velkou diskuzi. Proto jsem svolal jednání městské policie, státní policie a provozovatelů diskoték a našli jsme společné řešení. Schválení vyhlášky dočasně odložíme. Místo toho bude na místech, kde je nejvíc stížností, působit venkovní pořádková služba – náš pracovní název pro ni je antikonfliktní tým – o 6 lidech, která bude ukázňovat návštěvníky diskoték a dbát na pořádek,“ vysvětluje starosta Znojma Jan Grois.

„Městská ani státní policie nemá dostatek lidí, aby každý víkend tak rozsáhlou kontrolní činnost prakticky na jednom místě prováděla, a tak jsme se inspirovali u jiných měst a po jejich vzoru zkoušíme antikonfliktní tým,“ dodává starosta Grois.

Služby antikonfliktního týmu bude zajišťovat SEGA Security z Dačic, která podala v e-aukci nejnižší nabídku. Na provozování této služby, která vyjde na celkem 290 000 korun, se mají finančně podílet právě i majitelé diskoték.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…