Zóna Solnice – Kvasiny: Hejtman podepsal s obcemi a hradeckým ŘSD smlouvu o spolupráci

09.10.2015 12:50

Rozvoj průmyslové zóny Solnice – Kvasiny, díky kterému poputují do kraje miliardové investice, se začíná rozbíhat. Protože je Královéhradecký kraj garantem všech projektů, které jsou v rámci rozvoje průmyslové zóny plánovány, uzavřel dnes smlouvu spolu se všemi partnery, kterých se projekty za dohromady téměř 3 miliardy korun týkají.

Zóna Solnice – Kvasiny: Hejtman podepsal s obcemi a hradeckým ŘSD smlouvu o spolupráci
Foto: tan
Popisek: Královéhradecký hejtman Lubomír Franc

„Smlouva o spolupráci připravuje dotčené obce na potřebu jejich zodpovědnosti za řádné a rychlé administrování a realizování projektů, na které budou dostávat z různých zdrojů (resortů) přímé dotace,“ popsal smysl smlouvy hejtman Lubomír Franc, který ji podepsal za Královéhradecký kraj.

Smlouvu o spolupráci podepsali spolu s hejtmanem zástupci měst Solnice, Rychnov nad Kněžnou, Opočno, městyse Častolovice, obcí Kvasiny a Černíkovice a hradeckého Ředitelství silnic a dálnic ČR. Zároveň ji schválila zastupitelstva všech dotčených subjektů, Rada Královéhradeckého kraje i krajské zastupitelstvo. Podpis proběhl v rámci konference Rozvoj průmyslu a bytové výstavby na Rychnovsku, která se dnes uskutečnila v Rychnově nad Kněžnou, kterou pořádal CzechInvest.

S rozvojem zóny se plánuje velké množství projektů. Královéhradecký kraj bude administrovat vše potřebné kolem vzniku nové průmyslové zóny, organizovat investice dotčených měst a obcí a ponese odpovědnost koordinátora celé investice ve výši téměř tří miliard korun.

Celková investice, která poputuje do regionu díky krajskému projektu Rozšíření průmyslové zóny Solnice - Kvasiny   a zlepšení veřejné, dopravní a technické infrastruktury v Královéhradeckém kraji, má dosáhnout až 3 miliard korun. V rámci vládního usnesení, které schválila letos v únoru vláda České republiky, se má realizovat velká řada projektů z oblasti samotné přípravy pro krajskou průmyslovou zónu, jako např. dopravní infrastrukturu, technicko-inženýrskou infrastrukturu, občanskou vybavenost, školství i zdravotnictví a další dílčí projekty v obcích zónou dotčených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…