Zoo Brno: Lvice Kivu vychovává samici a samce

13.02.2018 10:11

Veterinář určil při první prohlídce pohlaví dvou lvíčat, která se narodila v zoo loni 29. prosince. Lvice Kivu vychovává samce a samici.

Zoo Brno: Lvice Kivu vychovává samici a samce
Foto: Zoo Brno
Popisek: Mláďata lva konžského

„Mláďata jsme zvážili, naočkovali, očipovali a samozřejmě jsme také zjistili pohlaví. Mají to hezky rozdělené, jedno lvíče je kluk, druhé holka. Kivu se o ně skvěle stará, i když rodila poprvé,“ řekla kurátorka chovu savců Zoo Brno Dorota Gremlicová.

 

Malý samec váží necelých sedm kilogramů, samička je o něco lehčí.

„Při prohlídce jsme se snažili být ohleduplní, aby se lvíčata hned vrátila k matce. Oddělení Kivu od mláďat proběhlo velmi rychle a bezproblémově. Zároveň jsme se snažili dobu vyšetření maximálně zkrátit, abychom je co nejméně stresovali,“ doplnila Gremlicová.

Sameček

Po zásahu do rodinné idyly odvedla Kivu lvíčata ke kontaktní mříži k Lolkovi, aby je pohlídal a zjistil, že se vlastně nic nestalo a vše je v pořádku. Za zhruba dva týdny bude následovat další vážení a přeočkování.

Dvojčata zatím nemají jména. Jedno vyberou návštěvníci a příznivci zoo od konce února na webu a facebookové stránce zahrady. Druhé jméno zvolí kmotr.

Samička

Samice lva konžského (Panthera leo bleyenberghi) Kivu se narodila 12. 10. 2012 v portugalském Lisabonu. Do zoo přijela 11. 7. 2017 z ústecké zoo. Lolek na Mniší horu přicestoval přesně o týden později z polského Gdaňsku, kde se také 14. 7. 2015 narodil. Poslední narození lvů se v Zoo Brno datuje do roku 1993.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…