Zoo Ostrava: Dýně k výzdobě i pro zvířata

29.09.2022 7:34

Sezóna dýní je v plném proudu, a proto se ostravská zoologická zahrada opět obrací na zahrádkáře a pěstitele, kterým se urodilo nebývalé množství těchto plodů.

Zoo Ostrava: Dýně k výzdobě i pro zvířata
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Pokud nevíte co s nimi, zoo ráda Vaše přebytky přijme. Dýně poslouží k výzdobě areálu podzimní zoo, ale zejména jako krmivo pro zvířata. Pochutnají si na nich prasata, medvědi, hroši a další zvířata. 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

První listopadovou sobotu, tj. 5. listopadu 2022, se v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava uskuteční tradiční oslavy svátku Halloween spojené s dlabáním dýní. Obracíme se proto na zahrádkáře a pěstitele zeleniny, kterým se letos urodil nadbytek dýní, zdali by nám své přebytky nevěnovali. Dýně budou využity nejen na akci, ale také jako krmivo pro řadu chovaných zvířat, pro které jsou tyto plody zajímavým zpestřením jídelníčku i velkou pochoutkou. Patří k nim například prasata, medvědi, některé druhy opic, dikobrazi nebo hroši. Děkujeme!

Video ZDE zachycuje dýně ve výběhu Tsavo, kde si na nich pochutnávají dikobrazi jihoafričtí. Pro mangusty trpasličí slouží vydlabaná dýně spíše jako průlezka a místo k úkrytu. Do jedné ale chovatelé umístili larvy potemníka brazilského – oblíbené pochoutky mangust.

Kromě dýní přijímá Zoo Ostrava i další podzimní plody – šípky, jeřabiny a žaludy. V tomto případě se mohou zájemci zapojit do soutěže Šípkový podzim. Pravidla soutěže najdete na naších stránkách. Do soutěže nejsou zahrnuty plody jírovce maďalu (kaštany). Tyto plody zoo ani nepřijímá.

Děkujeme za všechny přinesené plody!

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…