Zoo Ostrava: V zoo se zabydluje nová žirafa

01.08.2020 7:34

V úterý 28. července byla do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava dovezena nová samice žirafy Rothschildovy. Narodila se 25. ledna 2019. Kvůli aklimatizaci na nové prostředí je pro návštěvníky dočasně uzavřen Pavilon afrických zvířat.

Zoo Ostrava: V zoo se zabydluje nová žirafa
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Mladá žirafa pochází ze Zoo Praha a byla přivezena kolegy ze Safari parku ve Dvoře Králové, kteří vlastní specializovaný přívěs pro transport těchto nejvyšších zvířat na Zemi (viz foto). Na nové prostředí si zvyká poměrně dobře a včera byla i úspěšně spojena s naší starší samicí. 21letý samec zůstává od samic oddělen, má s nimi ale vizuální kontakt. Jelikož jsou žirafy poměrně plachá zvířata, chceme nové obyvatelce dopřát ještě nějakou dobu klid na zabydlení. Proto zůstává Pavilon afrických zvířat uzavřen návštěvníkům. Vidět novou žirafu ale zájemci mohou aspoň z dálky (i ze safari expresu) – pokud zrovna pobývá v menším výběhu sousedícím s vnitřními prostory pavilonu.

Chov žiraf Rothschildových v ostravské zoo započal v roce 1987. V tom roce byl do Ostravy dovezen zakládající pár žiraf ze Dvora Králové. Od té doby se uskutečnily již jen dva dovozy žiraf – v roce 2003, kdy byl dovezen nový chovný samec ze Zoo Olomouc, a nyní. V mezidobí se v zde ale narodilo 17 mláďat, takže se jedná o naši 21. žirafu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…