Zoo Plzeň navštívilo letos přes půl milionu lidí

31.12.2019 21:18

Plzeňská zoologická a botanická zahrada zaznamenala letos návštěvnický rekord – přišlo se do ní podívat poprvé v historii přes 500 tisíc lidí. Jubilejního půlmiliontého návštěvníka přivítal v pondělí 30. prosince 2019 ředitel zoo Jiří Trávníček a první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Zoo Plzeň navštívilo letos přes půl milionu lidí
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Jubilantem se stal Vladimír Finna, který se svými dvěma syny navštěvuje zoo pětkrát až šestkrát do roka. „Šestiletý Šimon má rád krokodýly a čtyřletý Filip hady, což oboje potěšilo ředitele zoo. Ten je totiž celoživotním teraristou,“ uvedl mluvčí zoo Martin Vobruba. Doplnil, že jubilejní rodina pochválila změny v zoo, které sleduje pravidelně posledních deset let.

Členové rodiny obdrželi pamětní list a upomínkové předměty zoo včetně nejnovější knihy pohádek, básniček a ilustrací Záhada na ostrově lemurů, která je inspirována plzeňskou zoo. Pohádky napsala Kateřina Misíková, básničky Martin Vobruba a ilustrace pocházejí z dílny Františka Lopoura.

Plzeňská zoo překonala laťku 300 tisíc návštěvníků poprvé v roce 2003, 400 tisíc pak v roce 2007. „Dospělé i děti přitahuje celková úprava areálu s četnými botanickými expozicemi, neobvyklá Česká řeka i další pavilony. Od roku 2010 vzbuzují jejich pozornost vytoužené žirafy a dvakrát rozmnožení nosorožci indičtí,“ uvedl Martin Vobruba. Doplnil, že návštěvníky láká také velké množství doprovodných akcí i nová hřiště na statku Lüftnerka a u Tropického pavilonu.

Plzeňská zoo patří v ČR v návštěvnosti na 5. místo za zoologickými zahradami v Praze, Zlíně, Ostravě a Dvoře Králové nad Labem. V roce 2018 byla čtrnáctým nejvíce navštíveným turistickým cílem v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…