Zoo Praha: Žirafí mláďata se seznamují, malý žirafák už váží 95 kg

02.03.2019 20:32

V expozici žiraf severních núbijských v horní části Zoo Praha mohou návštěvníci v těchto dnech sledovat, jak se postupně seznamují (mezi sebou i se zbytkem skupiny) dvě žirafí mláďata – samička Nela narozená 25. ledna a její mladší bratr, který se narodil 13. února a už váží 95 kilogramů. Otcem obou je Johan.

Zoo Praha: Žirafí mláďata se seznamují, malý žirafák už váží 95 kg
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

Podle chovatelů je zatím „program“ mláďat převážně v režii jejich matek, které si své potomky bedlivě střeží; na pohyb Nely dohlíží matka Faraa, na malého samečka zase Eliška. Zatím tak jde mezi mláďaty spíše o pozvolné seznamování, „okukování“ a „oťukávání“. I to však skýtá velmi zajímavou podívanou a pro Nelu, přezdívanou Modelka, také příležitost, jak se nadále věnovat své oblíbené činnosti – pózování přítomným návštěvníkům.

Samečka se již podařilo chovatelům i zvážit – váží 95 kilogramů; zajímavým způsobem zjistili rovněž jeho výšku. „Když jsem k němu v rámci prohlídek a rehabilitací přistoupil, ostatní si všimli, že jsme naprosto stejně vysocí. Jelikož měřím přesně 190 centimetrů a s žirafákem si koukáme přímo do očí, s největší pravděpodobností měří stejně,“ vysvětlil vrchní chovatel kopytníků Jaromír Plný.

Sameček měl po narození problém s postavením zadních končetin a špatně došlapoval v oblasti spěnek. Chovatelé v pražské zoo mu však okamžitě zajistili intenzivní rehabilitaci a jeho stav se den ode dne výrazně zlepšuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …