Chmel je při vaření piva jednou z nejdůležitějších ingrediencí a velmi zásadně ovlivňuje jeho výsledný charakter. Proto pivovar velmi dbá na výběr odrůdy, kterou při výrobě svého zlatavého moku používá. „Chmel z tršické oblasti dává pivu nezaměnitelné chmelové aroma, které těžko hledáte v zahraničních chmelech,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru.
Do příprav nového piva se zapojili i příznivci piva Zubr. Jméno pro nové pivo navrhovalo několik stovek facebookových fanoušků, účastníků červnového festivalu Zubrfest a zaměstnanců pivovaru. Celkem bylo navrženo více než 300 názvů, přičemž jméno Grand se v návrzích objevilo hned několikrát, a to nezávisle na sobě. Vybrané finální návrhy byly velmi pozitivně přijaty v následném testování mezi spotřebiteli, které probíhalo během prázdnin ve vybraných restauracích se Zubrem na čepu. Grand v něm s výraznou převahou nad jinými názvy dominoval.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva