dTest: Mýty o údajně karcinogenních potravinách

26.07.2018 9:20 | Zprávy

Žádná potravina prokazatelně nechrání před rakovinou a jen málo jich může k jejímu vypuknutí přímo přispět. Britská spotřebitelská organizace Which? uvedla na pravou míru některé mediální mýty.

dTest: Mýty o údajně karcinogenních potravinách
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

 

Mediálních informací o potravinách, které zvyšují nebo naopak snižují riziko vzniku rakoviny, je hodně a je velmi těžké posoudit, které jsou pravdivé a proč si některé protiřečí.

Uzeniny prokazatelně zvyšují nebezpečí vzniku rakoviny, zejména střev a žaludku. Je dáno obsahem dusičnanů a dusitanů, které se do nich přidávají při výrobě a jsou prokazatelně rakovinotvorné. Podle WHO, světové zdravotnické organizace, konzumace 50 g uzenin denně zvyšuje nebezpečí rakoviny střev o 18 %. To je několik tenkých plátků šunky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Česká suverenita

Nemyslíte, že jste suverenitu ztratili už dávno? Přijde mi, že se o všem zásadním rozhoduje v Bruselu a bohužel to mnohdy nejsou pro nás dobré rozhodnutí. Bohužel si nejsem jistý, jestli by se něco zásadního změnilo, kdybysme EU opustili. Ostatně co jsem pochopil, už ani SPD nepožaduje referendum o ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Nové sezónní menu v restauračních vozech potěší výraznými chutěmi

7:23 České dráhy: Nové sezónní menu v restauračních vozech potěší výraznými chutěmi

Na paluby restauračních vozů Českých drah vstupuje nové sezónní menu, které potěší milovníky poctivé…