dTest: Varování před nebezpečnými dětskými autosedačkami

05.04.2019 7:34

Spotřebitelská organizace dTest varuje před koupí dvou nebezpečných autosedaček, které mohou v případě nehody vážně ohrozit zdraví přepravovaných dětí. Modely Babystyle Oyster Carapace Infant a Chicco Oasys i-Size Bebecare určené pro nejmenší děti zcela propadly ve zkoušce čelního nárazu.

dTest: Varování před nebezpečnými dětskými autosedačkami
Foto: dTest
Popisek: dTest

Základem testování autosedaček je zkouška bezpečnosti při simulované autonehodě. V laboratorních podmínkách experti měří riziko poranění dítěte při čelním nárazu v rychlosti 64 km/h a při bočním nárazu v rychlosti 27 km/h. Ochrana proti zranění se testuje s figurínami. „Při nárazových zkouškách jsme odhalili dva nebezpečné modely. Jde o výrobky Babystyle Oyster Carapace Infant a Chicco Oasys i-Size Bebecare se základnou. Společně se zahraničními partnery a německým autoklubem ADAC varujeme před koupí těchto produktů, protože mohou v případě nehody vážně ohrozit zdraví přepravovaných dětí,“ říká Hana Hoffmannová, šéfredaktorka spotřebitelského časopisu dTest a dodává: „I když kompletní výsledky testu teprve zpracováváme, v zájmu záchrany dětských životů a zdraví varujeme spotřebitele před koupí nebezpečných autosedaček už nyní.“

Oba nebezpečné modely podléhají normě i-Size a jsou určeny pro děti do výšky 78 cm (Chicco Oasys i-Size Bebecare) a 83 centimetrů (Babystyle Oyster Carapace Infant), ve voze se instalují proti směru jízdy. Sedačka Babystyle Oyster je k dostání na českém trhu, dTest proto podává podnět České obchodní inspekci k prošetření vážných bezpečnostních nedostatků. Sedačka Chicco Oasys i-Size Bebecare nebyla na českém trhu v oficiální distribuci, nelze však vyloučit její prodej formou tzv. šedého dovozu. Více informací včetně videí z nárazových zkoušek najdete na www.dtest.cz/autosedacky-varovani19-m.

Kompletní výsledky testu autosedaček pro děti všech věkových kategorií spotřebitelská organizace zveřejní 21. května 2019 na www.dtest.cz/autosedacky a v červnovém vydání měsíčníku dTest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…