LEO Express využije norský server pro nejpřesnější údaje o počasí v Česku

06.10.2012 8:42

Společnost LEO Express se snaží využívat těch nejlepších služeb, které jsou k dispozici. Proto pro informování cestujících o aktuálním stavu počasí využije špičkový servis norského předpovědního serveru www.yr.no.

LEO Express využije norský server pro nejpřesnější údaje o počasí v Česku
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Údaje o počasí budou moci cestující neustále podrobně sledovat prostřednictvím palubního informačního systému na LCD obrazovkách nebo přes své tablety, chytré telefony či notebooky.

Zmíněný norský server ve svých předpovědích operuje s daty z více zdrojů - od Norského Meteorologického institutu, od EUMETSAT (The European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites) a ECMWF (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts).

Díky skládání informací z více zdrojů jsou výsledné výpočty tohoto norského serveru velmi konzistentní a předpověď teplot a stavů počasí v nejbližších hodinách je velmi přesná.

Na tomto norském serveru lze sledovat podrobné informace o aktuálním stavu počasí a předpovědi na více než 9 milionech míst na celém světě, včetně prakticky všech obcí v Česku. Data jsou volně k dispozici a server tak mohou snadno využívat jak laici, tak odborná veřejnost. Server je společným projektem Norského Meteorologického institutu a Norwegian Broadcasting Corporation, kteří jej spustili v roce 2007.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…