CPI BYTY připravila elektronickou aukci pro své nájemníky v Třinci a Českém Těšíně

06.06.2013 10:20

Přes 30 % na elektřině a více než 22 % v zemním plynu. Tolik ušetřily domácnosti, které se zapojily do sdružené elektronické aukce organizované společností eCENTRE na konci dubna tohoto roku. Částku 7,6 milionů korun ušetřilo celkem 665 domácností díky sdružení svých poptávek a elektronické soutěži mezi dodavateli. Společnost CPI BYTY připravuje pilotní aukci v Třinci a Českém Těšíně na červenec, kdy hodlá spojit své síly také s městem Třinec. Nájemníci CPI BYTY i obyvatelé města tak mohou dosáhnout výrazných úspor na elektřině i plynu.

CPI BYTY připravila elektronickou aukci pro své nájemníky v Třinci a Českém Těšíně
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Společnost CPI BYTY investovala v uplynulých dvou letech do oprav domů a bytů téměř miliardu korun. Kromě těchto investic se však soustředí i na další položky spojené s bydlením a těmi jsou především úspory v měsíčních výdajích nájemníků.

„Vedle investic do snižování energetické náročnosti objektů, se zaměřujeme také na snižování jednotkových nákladů dodávaných médií, ať už volbou nových technologií, jako např. nyní v případě tepla a teplé vody v České Lípě, nebo změnou dodavatelů a tlakem na snižování cen,“ řekl Daniel Bacík, ředitel společnosti CPI BYTY. „Naší snahou je snížit výdaje nájemníků na energie, které tvoří velmi významnou část měsíčních nákladů. Elektronická aukce je ideálním způsobem, jak do tohoto procesu zapojit také samotné nájemníky,“ podotkl Bacík. CPI BYTY v tomto případě funguje jako zprostředkovatel a garant procesu. Sama má s firmou eCENTRE zkušenosti již z předchozích úspěšných aukcí, realizovaných pro nájemce komerčních prostor. Nyní chce tuto možnost nabídnout také nájemníkům bytů.

Elektronickou aukci pro své nájemníky v Třinci a Českém Těšíně, kde má společnost dnes přes 4 400 bytů, připravuje CPI BYTY spolu s městem Třinec a společností eCENTRE na konec července.  Elek­tronická aukce funguje podobně jako dražba, ve které dodavatelé přes internet své nabídky snižují a snaží se tak získat zakázku a klienta. Výhodou tohoto způsobu nakupování je průhlednost celého průběhu a navíc fakt, že dodavatelé o svého klienta férově soutěží

„Princip e-aukce je jednoduchý. Sdružíme co největší počet domácností a tím dostatečně velký objem energií, o který pak dodavatelé elektřiny soutěží v elektronické aukci. Pro domácnosti je tato služba zdarma. Zajistíme i veškerou administrativu s aukcí spojenou. Navíc, pokud některá z domácností nezíská v aukci nižší cenu energie, svého dodavatele měnit nemusí,“ vysvětlil Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE.

Pro nájemníky CPI BYTY je tato služba úplně ZDARMA. Aukční poplatek zaplatí firmě po ukončení aukce dodavatel, který v soutěži vyhraje.

Jak se do aukce zapojit?

Chtějí-li se nájemníci CPI BYTY do e-aukce na energie zapojit, stačí:

  • podepsat smlouvu s pořadatelskou firmou eCENTRE. Tato smlouva je bezúplatná, ale definuje práva a povinnosti obou stran
  • předat pořadatelské firmě na kontaktním místě kopii smlouvy se stávajícím dodavatelem elektřiny, včetně všech případných dodatků
  • předat dále kopii ročního vyúčtování elektřiny
  • a uvést spojovací číslo SIPO, případně číslo bankovního spojení kvůli stanovení způsobu plateb záloh na energie

Kontaktní místo pro první aukci bude otevřeno přímo v Klientském centru CPI BYTY na ulici Palackého 396 v Třinci, a to od středy 12. 6. do 26. 6. 2013 každé pondělí a středu od 13.00 do 16.30 hod. V případě dotazů mohou občané už nyní kontaktovat zástupce společnosti eCENTRE Ing. Oldřicha Janků, na telefonu +420 775 8­63 215 nebo e-mailem: janku@ecentre.cz.

Informace k aukci jsou k dispozici také na zvláštní webové stránce společnosti www.cpibyty.cz/usporaenergie.

Klientské centrum CPI BYTY
Ulice Palackého 396
739 61  Třinec – Lyžbice
Od 12. 6. do 26. 6. 2013 – Pondělí a středa: 13.00 – 16.30 hod.

Kontaktní osoba:
Oldřich Janků,
obchodní zástupce eCENTRE, a.s.
tel.: +420 775 863 215
email: janku@ecentre.cz

„Elektronické aukce chceme postupně zrealizovat pro nájemníky i v dalších městech, informace, harmonogramy a výsledky budeme průběžně zveřejňovat také na našem speciálním webu www.cpibyty.cz/usporaenergie,“ doplnil ředitel CPI BYTY Daniel Bacík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…