Dotace, prevence, saturace, edukace, kvalifikace. Babišovci z Krumlova uveřejnili podivný program

17.08.2014 22:36

Českokrumlovské ANO pomocí svého profilu uveřejnilo devět základních bodů pro blížící se komunální volby. Většina z nich se dá označit za obecně formulované teze bez bližšího návodu na řešení. Zato cizích slov je víc než dost.

Dotace, prevence, saturace, edukace, kvalifikace. Babišovci z Krumlova uveřejnili podivný program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozdávání koblih v rámci kampaně hnutí ANO do voleb do Evropského parlamentu

S ohledem na dosud neřešenou situaci dopravní obslužnosti města Český Krumlov bude hnutí ANO usilovat o to, aby se daly do pohybu přípravné práce, uvádí zástupci Babišova hnutí. Dále se hodlá zaměřit na sanaci rodiny a péči o ohrožené děti. Jinde se čtenář dočte, že důležitá je „prevence sociální segregace a výchova k multikulturismu". Co přesně tato složitě znějící věta znamená? I na to má ANO odpověď: zefektivnění dotační politiky, efektivní využívání dotačních titulů, příprava dětí na edukaci a v neposlední řadě edukační činnost.

Tématem je rovněž bydlení. „V následujícím období je zapotřebí se zaměřit na rozšíření bytového fondu, který v současné době má stagnující charakter a město Český Krumlov není schopno saturovat bytové potřeby svých obyvatel," uvádí skupina ANO na Facebooku. Jak to vypadá, vládní strana má řešení na všechno. Program totiž řeší i poměrně vyzrálou kulturní činnost města. Jak? „Zvýhodněné vstupné do expozic pro občany Českého Krumlova, praktické využití akcí komunitního charakteru, podpora vzniku `klasických` obchodů základních potřeb v centru Českého Krumlova pro občany."

Lokální skupina ANO doposud zasáhla slabých sto příznivců. Zajímavostí je, že právě na sociální síti Facebook kromě jiných sdružení hnutí podporuje také privátní taxislužbu Němec. Podobný výstřelek naše redakce v jiných skupinách ANO nenalezla. 

Komunální volby 2014 – ANO, bude lépe – Český Krumlov – volební program

1) Doprava – s ohledem na dosud neřešenou situaci dopravní obslužnosti města Český Krumlov hnutí ANO bude usilovat o to, aby se daly do pohybu přípravné práce a studie proveditelnosti v oboru dopravy, a o to, aby občané města Český Krumlov měli zvýhodněné parkování tak, aby se zvýšila dostupnost centra občanům Českého Krumlova včetně návštěv budov státní správy a samosprávy a další infrastruktury.

2) Sociální sféra: Hnutí ANO bude dbát na důslednou sanaci rodiny a péči o ohrožené děti (týká se cca 200 rodin v území spádové oblasti ČK – bývalý okres). a) Vznik mezirezortní skupiny: systém případových konferencí pro zefektivnění sociální práce, b) Rozšířit stávající zázemí startovních bytů - program zaměřující se na práci s dětmi z dětských domovů, domů na půli cesty či matek-samoživitelek, c) Zvýšit počet kapacit pro azylový dům, d) Zajistit podpůrnou síť sociálně slabým rodinám.

3) Prevence sociální segregace a výchova k multikulturismu, a) edukační činnosti, b) zefektivnění dotační politiky města, c) cílené a efektivní využívání dotačních titulů, d) podpora rovných příležitostí, e) příprava dětí na edukaci, f) podpis tzv. sociální smlouvy, která klientovi zajistí podporu města při řešení jeho pracovního uplatnění, získání dostatečné kvalifikace pro výkon povolání a řešení bytové problematiky.

4) Hnutí ANO se v následujícím období zaměří na prověření hospodaření města a jeho společností.

5) Bytová politika města – v následujícím období je zapotřebí se zaměřit na rozšíření bytového fondu, který v současné době má stagnující charakter a město Český Krumlov není schopno saturovat bytové potřeby svých obyvatel.

6) Vzdělávání – v současné době město Český Krumlov relativně zvládá uspokojit potřeby předškolního vzdělávání, nicméně chybí alternativní možnost předškolního vzdělávání. Prostřednictvím cílené podpory dotační politiky města zajistit rozvoj alternativního vzdělávání a rozvoje předškolních dětí (vznik pracovní skupiny rodičů, mateřské školy či skupiny typu Montessori atd.), tak, aby bylo město kapacitně připraveno zvládnout aktuální potřeby občanů.

7) Cílem hnutí v následujícím období bude snaha o zkvalitnění dostupnosti zdravotní péče pro občany Českého Krumlova.

8) Kultura a volnočasové aktivity – zvýhodněné vstupné do expozic pro občany Českého Krumlova, praktické využití akcí komunitního charakteru, podpora vzniku „klasických“ obchodů základních potřeb v centru Českého Krumlova pro občany, podpora rozvoje aktivit a zázemí pro sportovně kulturní vyžití v Českém Krumlově.

9) Podpora rozvoje vícedenních turistických aktivit s využitím dotačních titulů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…