Pan Josef si v roce 2007 založil malou restauraci v Brně. Zpočátku se mu dařilo a jeho sebevědomí rostlo spolu s firemním kontem. Pořídil rodině obrovský dům, sobě dvě luxusní auta na leasing, k autům mladou milenku, která taky něco stála. Do toho přišla finanční krize.
Celý večer u půllitru. Jednoho
Pan Josef se stále ještě usmíval. "Jakápak krize v pohostinství, mám restauraci a jíst budou lidi vždycky." Jenže to se přepočítal.. Přilákat zákazníka na něco jiného než na meníčko za 80 korun začalo být problém. A obědová pauza náklady na jeho luxusní život na vysoké noze nepokryla. Restaurace byla plná štamgastů, kteří dokázali prosedět celý večer u jednoho piva. Pan Josef a jeho podnik se brzy dostal do finančních potíží.
Více autentických příběhů ZDE
Zpočátku pan Josef zachoval chladnou hlavu, vzal si dvě půjčky a věřil, že zvěřinovými hody a jinými marketingovými aktivitami restauraci znovu postaví na nohy. Pak doufal, že když ne svatomartinská husa, tak letní zahrádka to konečně prolomí. Přešla jedna, druhá sezóna a pan Josef měl místo zisku jen žaludeční vředy. Letošní sezóna malou restauraci na kraji Brna pohřbila definitivně.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Irena Ševelová