Kartářka: Čeká nás osudový rok 2014, docela hrůza. Díky Bohu za Zemana. Ale je tu malá útěcha...

27.12.2013 9:42

REVUE Rok 2014 přinese v našich životech mírné zlepšení, nebo přinejmenším nám dá pocit, že přišlo. I to říká ParlamentnímListům.cz kartářka Dagmar Kroužilová, která nicméně jasně upozorňuje: Bude to rok turbulentní, osudový, plný politických střetů i korupčních kauz. Stabilizujícím prvkem v něm prý může být prezident Miloš Zeman.

Kartářka: Čeká nás osudový rok 2014, docela hrůza. Díky Bohu za Zemana. Ale je tu malá útěcha...
Foto: Archiv DK
Popisek: Kartářka Dagmar Kroužilová

Jak byste zhodnotila rok 2013, a myslíte, že nás čeká do konce roku ještě nějaký zásadnější vývoj?

Rok 2013 byl pro každého z nás značně chaotickým a rozporuplným. V politice to platilo dvojnásob. To, co jsem předpověděla začátkem tohoto roku, se vyplnilo. Korupční kauzy, pád vlády, spory, boje o moc, o posty. Mnozí z nás se museli či musí učit stát pevněji na svých nohách. Politikové se to příliš nenaučili…

Kdy nastal zlom?

Letos v říjnu, když byly volby Zdá se to mnohým asi neskutečné, co řeknu, ale díky Bohu, že máme Zemana prezidentem. Protože on je osobnost jistě velmi kontroverzní, ale na druhé straně natolik silná, že díky němu se relativně dobře daří stabilizovat situaci ve státě. Do konce roku by se nemělo nic závažného odehrát.

Co nás podle Vás a Vašich karet čeká v roce 2014, především v politice?

Tento rok bude pro naši zemi poměrně osudový. Opět se ukáže, jak dobře je, že Miloš Zeman je v čele státu. Nemusí se to mnoha lidem líbit, nemusí každý s jeho názory a rozhodnutím souhlasit, ale politika je o dialogu a občas o zásadních krocích a ty Zeman dělat umí. Bude dělat rozhodnutí, která se vyplatí a později to mnozí pochopí. Například nás ale čeká poměrně velké šetření, utahování opasků, což se mnohým líbit nemusí. Lidé budou „bojovat“.

Část věcí se zlepší, ale nemůžeme čekat velké změny k lepšímu. Spíš to bude jen pocit.

Co čeká politiky, zklidní se situace?

Nemyslím si. Spíš naopak! Budou velké střety, nadávky, vyhrožování, částečně i vydírání. Pořád to bude jak na bojišti. Docela hrůza, jak ukazují moje karty. A je jedno, zda to bude zleva nebo zprava. Než se na něčem pak politikové dohodnou, bude to na dlouho. Volby rozhodně do české politické scény nepřinesou zklidnění! Možná ještě větší chaos. A nutno si uvědomit, že vláda odborníků byla stonásobně lepší pro stát než vláda neodborníků, „manažerů“, lobbistů a zájmových skupin, které se snaží dělat věci pro sebe, pak pro občany… Nebo aspoň většina z nich.

Čekají politiku nějaká zásadní odhalení, kauzy?

Nudit se nebudeme. Čeká nás dořešení kauzy jistého politika, muže, poslance… A pak se vynoří další poměrně velká kauza, která bude vleklá. Bude dost zásadní jak pro politiku, tak pro občany. Opět může jít o korupci, značné peníze, karty ukazují, že to není zanedbatelný rozměr.

Jak vidíte vývoj, co se politiky, občanů a státu týče?

Rok 2014 je numerologicky číslo 7! Bude to rok velmi tvrdý, bojovný, ale v jistých směrech po mnoha letech plusový a příznivý. Zázraky čekat nemůžeme. Leden až červen bude obdobím těžším, druhá polovina roku obdobím lehčím. Ukáže se hlavně nekvalitní práce politiků, poslanců a vysokých úředníků.

Lidé si budou brát stále více půjček, úvěrů, které jen těžko budou splácet.

Anketa

Bude pro vás příští rok šťastnější než rok 2013?

22%
78%
hlasovalo: 4419 lidí

Pozor by si měli dát na podvodníky, lichváře. Těch bude přibývat ve všech směrech. Přibude kriminálních činů a také vražd. Řekla bych tak o 10 procent, což je poměrně hodně. Politické rozhodnutí má nesmírný vliv na chování lidí. Stres, spěch, nutnost přežít, to vše způsobuje problémy ve společnosti.

Příští rok bude snad o něco lepší, ale z politiků se andělé nestanou. Nikdy!

A nějaké přání do nového roku, poselství?

Nutné je, aby si lidé víc všímali svého zdraví. Vztahy nebudou ideální, ale mnozí si je i vyřeší. Zdraví, štěstí a ohleduplnost jeden k druhému. I politikové by k tomu měli přispět. Měli by si uvědomit, že oni rozhodují o osudech deseti milionů obyvatel. V příštím roce to bude více než znatelné. Některým politikům se začne „vracet“ jejich arogance a touha po moci.

Lidem přeji hlavně zdraví, štěstí a lásku…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…