Laudát zuří na ODS. Černý výlep? Je to provokace

15.10.2010 11:41

Předseda pražské ODS Boris Štastný nepřímo obvinil pražskou TOP 09 z toho, že těsně před volbami zorganizovala černý výlep plakátů. O reakci jsme požádali i šéfa pražské TOP 09 Františka Laudáta, který označil celou věc za provokaci.

Laudát zuří na ODS. Černý výlep? Je to provokace

„Ulice Prahy zažívají právě nyní masivní nájezd černých vylepovačů plakátů. Oficiální výlepové plochy i městský mobiliář, zejména lampy veřejného osvětlení, ale také lavičky a zastávky MHD, na území metropole i v jednotlivých městských částech jsou nelegálně polepovány propagačními materiály politické strany TOP 09," uvedla ODS v tiskové zprávě.

Škody jdou prý do stovek tisíc korun

Podle odhadů pražských občanských demokratů jdou škody v tuto chvíli do stovek tisíc korun a neustále se navyšují. „Ničen je nejen majetek v jednotlivých městských částech, ale i zaplacené plakáty, billboardy a další propagační materiály ostatních politických stran, které se k černému výlepu nesnížily. Je to neuvěřitelný projev arogance a bezohlednosti," řekl šéf pražské ODS Boris Šťastný.

Černý výlep byl podle něho zorganizován a spuštěn pár hodin před otevřením volebních místností, tedy tak, aby na něj nikdo už nemohl adekvátně reagovat. Kandidát ODS na pražského primátora vyzval lídra TOP 09 Zdeňka Tůmu, aby zabránil ničení veřejného majetku. Šťastný právě nyní podává na Policii ČR trestní oznámení.

Provokace a falešné auto TOP 09

Poslanec a předseda TOP 09 Praha František Laudát redakci sdělil, že se podle něho jedná o provokaci. Laudát sám prý upozornil policii, aby dopadla přelepovače. Podle šéfa pražské Topky se nejedná o jediný případ provokace proti TOP 09. Na Praze 13 prý večer jezdilo auto s logem TOP 09, z jehož tlampačů někdo vyřvával hloupá hesla, aby naštval voliče a poškodil TOP 09. Laudát prý na to upozornil Městskou policii, která ale odmítla konat. Takže informoval aspoň policii státní.

„Celá záležitost s černým výlepem je provokoce. Jestli ODS, to nevím. My polepujeme plakáty pouze plochy, které máme zaplacené. Každopádně je zřejmě, že pražská ODS před volbami totálně ztrácí nervy. Když dal pan Šťastný oznámení na policii, jsme jedině rádi. Uvítáme, když se celá věc vyšetří," dodal Laudát.

Související:

Bobošíková Tůmu nepřelepuje. Je to partyzánština, zlobí se v TOP09

Pražská ODS varuje, TOP 09 prý chce ošidit Prahu o miliardy

ODS a TOP 09 opět v sobě, tentokrát kvůli penězům na vědu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…