Litoměřice se ve Švédsku účastnily konference fairtradových měst

14.12.2011 17:05

Přes dvě stovky zástupců fairtradových měst se setkalo před několika dny na 5. mezinárodní konferenci, jež se konala v Malmö ve Švédsku. Nechyběli mezi nimi ani zástupci Litoměřic, které letos na podzim spolu se Vsetínem získaly jako první v České republice statut fairtradového města.

Litoměřice se ve Švédsku účastnily konference fairtradových měst
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Na programu byly mimo jiné semináře a workshopy zaměřené na zadávání veřejných zakázek, místní angažovanost pro fair trade a diskuze s producenty z Keni a Ghany. 25 zemí vyslalo své zástupce na konferenci diskutovat o budoucím vývoji a posilování Fairtrade hnutí,“ charakterizovala obsah konference projektová manažerka Městského úřadu v Litoměřicích Marcela Trejbalová.

Kromě výměny zkušeností a inspirace, které delegáti získali v průběhu konference, bylo shromážděním přijato oficiální prohlášení, jež bude švédskými politiky tlumočeno v Evropském parlamentu a také na konferenci OSN o udržitelném rozvoji v Rio de Janeiro.

Litoměřice, Boston, Kodaň, Londýn, Sydney, Seattle a 1000 dalších měst po celém světě oficiálně podporují myšlenku spravedlivého obchodu a jsou držiteli statusu Fairtradové město. Což znamená, že naplňují cíle v oblasti udržitelného rozvoje, splňují kritéria o dostupností Fair Trade výrobků na místní úrovni a šíří povědomí o Fair Trade mezi veřejností.

„Fairtradové hnutí věří, že můžeme měnit svět k čistějšímu, zdravějšímu a spravedlivějšímu skrze naše každodenní spotřebitelská rozhodnutí,“ podotkla Marcela Trejbalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…