Paroubek se soudí rád. Ale zbytečně

16.12.2009 8:50

Kromě karikatur sebe i své ženy se Jiří Paroubek soudil například kvůli aféře známé jako Kubiceho zpráva. Všechny dosud vedené spory však zatím prohrál.

Paroubek se soudí rád. Ale zbytečně

Právě spor s bývalým šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Janem Kubicem včera defnitivně skončil. Kubice se Paroubkovi za informace obsažené ve spise známém jako Kubiceho zpráva omlouvat nemusí.

Další Paroubkův soud byl uzavřen den předtím. V pondělí totiž pražský soud rozhodl, že kresby v komiksu Zelený Raoul, na nichž kreslíř Štěpán Mareš zachytil scénu, kdy manželé paroubkovi leží v posteli, nejsou nijak závadné.

Paroubek ani jeho žena s rozhodnutími soudu nesouhlasí, ta je dokonce ochotná soudit se kvůli karikaturám až u mezinárodních soudů. "Bude-li to nezbytné, půjdu třeba až k evropskému soudu pro lidská práva. Karikatura nesmí ubližovat," uvedla Petra Paroubková pro středeční Mladou frontu Dnes.

Podle českých soudů si politici včetně Jiřího Paroubka mylně vykládají pojem svobody slova. Hranice mezi vtipnou karikaturou a napadáním politiků je však velmi tenká - jednotný názor nemají ani mediální odborníci.

Mediální poradce Michal Donath tvrdí, že by se politici přes karikatury měli přenést a říká, že žaloby v takovýchto případech nemají smysl. Naopak mediální expert Daniel Köppl s kroky, které Paroubkovi učinili, souhlasí. "Soudit se proti vulgárnímu komiksu je správné. Zelený Raoul překročil hranici, " řekl pro Mladou frontu Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…