Přejmenovat Ruzyň na Letiště Václava Havla? Producent Fenič by si to přál

19.12.2011 15:18

Ve světě najdeme letiště pojmenovaná po prezidentech i po jiných známých osobnostech. Producent Fero Fenič prosazuje myšlenku přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla. Prý by to bylo symbolické, protože letiště představuje bránu do světa a otevřenost světu je jedna z věcí, kterou prezident Havel prosazoval.

Přejmenovat Ruzyň na Letiště Václava Havla? Producent Fenič by si to přál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Mezinárodní letiště čas od času bývají pojmenována po zemřelých prezidentech. Stačí vzpomenout na Kennedyho letiště v New Yorku nebo Charlese de Gaulla v Paříži. Režisér a Fero Fenič proto přichází s nápadem přejmenovat Letiště Ruzyně na Letiště Václava Havla, prý by to symbolizovalo otevřenost světu, kterou Havel vždy prosazoval. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Pojďme to udělat hned

„Stavět sochy a přijímat zákony v parlamentu je sice krásné, ale nejlepší důkaz o tom, že budeme stále pečovat o demokracii a svobodu v naší zemi bude místo, se kterým se setkáváme denně,“ říká Fero Fenič.

Vše k tématu skon Václava Havla

Známý producent argumentuje i tím, že za posledních padesát let není ve světě známějšího Čecha, než je právě Havel. Fenič se svojí myšlenkou zatím obvolává umělce a nadšené studenty. Ještě v pondělí hodlá založit iniciativu na sociální síti Facebook, s pomocí níž chce nápad prosadit co nejrychleji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…