Přesycenost politikou? Nedělní televizní diskuse přestávají táhnout

24.10.2011 13:29

Kdeže jarní čísla jsou, mohou si v České televizi i TV Prima povzdechnout při pohledu na podzimní sledovanost nedělních diskusních pořadů Otázky Václava Moravce a Partie. Po letní přestávce se ani jednomu z nich nepodařilo přitáhnout takovou pozornost, jaké se těšily ještě v prvním pololetí.

Přesycenost politikou? Nedělní televizní diskuse přestávají táhnout
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Diskusní pořady už přestávají být v neděli pro českého televizního diváka tak zajímavé, jako tomu bylo ještě v letošním prvním pololetí. Jak Otázky Václava Moravce vysílané Českou televizí, tak Partie TV Prima poztrácely na podzim takřka polovinu svých diváků a návrat k dřívějším číslům je, zdá se, v nedohlednu.

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že první hodinu Otázek Václava Moravce sledovalo v neděli v České televizi 446 tisíc diváků (302 tisíce na ČT1 a 144 tisíce na ČT24) při podílu na sledovanosti 23 procent, zatímco druhou hodinu už jen na ČT24 dosáhla sledovanost 302 tisíc při podílu na sledovanosti 13,7 procenta.

Nedělním diskusím se ztratil jeden divák ze tří

Menší než jindy zaznamenaly OVM úbytek po první hodině, v níž se diskutovalo o situaci na telekomunikačním trhu. Pro tu druhou udrželi diváky u obrazovek politolog Jacques Rupnik, filosof Václav Bělohradský a generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka. Partie na TV Prima, která hostila vicepremiérku Karolínu Peake a stínovou ministryni spravedlnosti Marii Benešovou, měla sledovanost 204 tisíc při podílu 11,3 procenta.

Podobných čísel jako uplynulou neděli dosáhly OVM i Partie také v předchozích týdnech. To kontrastuje s tím, jak si oba pořady vedly ještě na jaře. První hodinu OVM obvykle sledovalo přes 600 tisíc diváků, nyní jen kolem dvou třetin tehdejšího počtu. Podobný trend platí i pro Partii na TV Prima. Ta na jaře jen výjimečně klesla ke čtvrt milionu, nyní se naopak málokdy dostane přes hranici 200 tisíc diváků.

K věci:

Moravec udržel v březnu standard. Naopak Partie zažila sešup 

Sledovanost Partie na Primě nezachránil ani Kalousek 

SLEDOVANOST Otázek Václava Moravce a Partie TV Prima 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…