Romský aktivista Holomek: Na vraha z Tanvaldu dávám trestní oznámení

12.01.2012 13:23

Předseda Společenství Romů na Moravě Karel Holomek podal kvůli novoroční střelbě v Tanvaldu trestní oznámení na muže, který po silvestrovské půlnoci zastřelil mladého Roma a postřelil jeho bratra, v něm obviňuje z vraždy.

Romský aktivista Holomek: Na vraha z Tanvaldu dávám trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

„Tím, že jsem ho podal, tak mi nyní musí zodpovědět několik otázek a celou věcí se zabývat. Budu tak o celém případu informovaný,“ řekl Holomek serveru iDNES.cz k tomu, proč se rozhodl toto trestní oznámení podat.

Vinu Romů uznává

Holomek kritizuje státní zástupkyni kvůli tomu, že hned po činu odmítla, že by se jednalo o rasový motiv. „Mám informace, že mezi Romy a střelcem byly neustálé spory. Důvodem střelby totiž může být to, že si spolu vyřizovali účty,“ tvrdí Holomek.

Nelíbí se mu také fakt, že na rekonstrukci činu nebyl přizván postřelený chlapec. Vinu Romů ale nepopírá. „Pravděpodobně ti kluci toho pána napadli. Já to nevím, ale domnívám se. Mohlo jít o loupež. Státní zástupkyně však tyto otázky odmrštila tím, že střelce neobvinili. Neříkám, že Romové nejsou vinni. Určitě jsou,“ říká Holomek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…