Rozhlas: Šéf VZP bude zřejmě čelit odvolání. Kvůli IZIPu

15.12.2011 8:52

Dnešní jednání správní rady VZP bude hodně napjaté. Členové zvolení za Věci veřejné chtějí totiž právě dnes odvolat šéfa pojišťovny Pavla Horáka. Důvodem je postup vedení pojišťovny v kauze společnosti IZIP. Informoval o tom Český rozhlas.

Rozhlas: Šéf VZP bude zřejmě čelit odvolání. Kvůli IZIPu
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

VZP získala před časem většinu v IZIPu, který provozuje elektronické zdravotní knížky. Téměř dvoumiliardový projekt ale není efektivní a navíc firma je jen průtokovým ohřívačem - většina peněz z pojišťovny přejde přes firmu k dalším subdodavatelům, upozornil rozhlas.

K odvolání ředitele sice mají údajně Věci veřejné podporu členů nominovaných ČSSD a komunisty, to ale nestačí. Proti budou členové zvolení za ODS a zřejmě i za TOP 09.

 „Já jsem od Věcí veřejných ještě nic napřímo neslyšel, neznám důvody, neznám cokoli k tomuto návrhu. Takže těžko se mi vyjadřuje k věci, kterou znám jenom z doslechu z médií, a spíš to ukazuje na ni, že to je právě ta mediální kauza, že vlastně ani tolik o to odvolání asi nejspíš nejde,“ řekl rozhlasu poslanec a člen správní rady za TOP 090 Jan Farský.

Napjaté to má prý i Šnajdr

Členové správní rady spolu s Horákem chtějí dnes odvolat ale i předsedu správní rady a poslance za ODS Marka Šnajdra. K odvolání ale zatím mají v třicetičlenné radě spolu s ČSSD a komunisty jen jedenáct hlasů. Jenže ti, co jsou v radě za ODS, se k „potopení“ Šnajdra prý nepřipojí.

„V tomto ohledu jde o čistě populistickou otázku. Věřím, že i většina správní rady z ODS bude proti zařazování na program, týkající se jakýchkoliv personálních otázek a tedy i personální otázky spojené s předsedou správní rady Šnajdrem,“ řekl další člen správní rady Boris Šťastný. Členové nominovaní ODS se podle něj tak k žádosti na odvolání Šnajdra nepřipojí.

Rozhlas nakonec také upozornil, že členové správní rady nominovaní za Věci veřejné na konci minulého týdne podali kvůli IZIPu trestní oznámení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…