Senátor Balín skončil v KSČM, kandiduje jinde

09.08.2010 11:45

Senátor Balín ukončil členství v KSČM a na podzim kandiduje do Senátu za občanské hnutí. Spory ve straně trvaly už delší dobu.

Senátor Balín skončil v KSČM, kandiduje jinde

Senátor Vlastimil Balín ukončil členství v KSČM a v senátních volbách bude kandidovat za hnutí Občané městu, město občanům. Balín měl problémy ve straně už dříve, hrozilo mu vyloučení.

„Vážený soudruhu předsedo, oznamuji ti, že ke dni 7. srpna 2010 jsem nucen na základě tlaku na mou osobu i rodinu a s ohledem na mou kandidaturu do komunálních i senátních voleb za politické hnutí „Občané městu, město občanům" (OMMO) ukončit své členství v KSČM," uvedl Balín v dopise Cháberovi, který má Právo k dispozici.

Balín chtěl přerušit členství v KSČM a v senátních volbách kandidovat za hnutí OMMO, to ale komunistické stanovy neumožňují. Proto se nakonec Balín rozhodl stranu opustit.

Balín: Vedli proti mně kampaň 

Například ParlamentnímListům.cz již před pár měsíci sdělil, že proti němu rozjel nechutnou kampaň jistý mostecký podnikatel a že o tom všem věděl předseda strany Vojtěch Filip.

„Domnívám se, že je dlouhodobým zájmem se mne zbavit," řekl Balín v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz v březnu tohoto roku s tím, že na podzim je proto připraven kandidovat do Senátu jako nezávislý na kandidátce hnutí Občané městu, město občanům.

Doubrava zřejmě skončí stejně 

Za stejné hnutí jako Balín kandiduje do Senátu na Ústecku také starosta Telnice, Jaroslav Doubrava, který také členem KSČM, je tedy dost pravděpodobné, že ho čeká stejný osud, jako Balína.

Související:
Balín (KSČM): Odcházím ze strany sám, nevyloučili mě, ač se o to snažili
Senátor Balín přijde o členství v KSČM možná již dnes

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…