Šetření podle VV: Zrušme některá ministerstva

07.01.2012 12:56

Věci veřejné na pondělním zasedání lídrů koaličních stran ve formátu K9 navrhnou zrušit, případně spojit vybrané státní úřady. Podle nich se tím sníží nároky na státní rozpočet. Pokud koaliční partneři návrh VV odsouhlasí, nejmenší vládní strana kývne na současný návrh církevních restitucí, uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda poslaneckého klubu Vít Bárta.

Šetření podle VV: Zrušme některá ministerstva
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

"Navrhujeme zrušit, případně spojit, vybrané centrální úřady a vybraná ministerstva. Tím se významně sníží finanční nároky státu na státní rozpočet," řekl novinářům předseda VV Radek John. Pokud koalice návrh přijme, může tím vláda dostát svým ekonomickým cílům, aniž by její kroky měly další dopad na daňové poplatníky, zejména střední třídu, dodal John.

VV chtějí restituce odložit

Jaká ministerstva by případně VV chtěly sloučit, odmítlo vedení strany na tiskové konferenci uvést. John nicméně uvedl, že je strana připravena sama navrhovaná úsporná opatření podstoupit. VV mají své ministry v resortech školství, dopravy a místního rozvoje.

Církevní restituce se v uplynulých dnech staly sporným bodem koaličních jednání. VV totiž požadují odklad začátku vyplácení finančních kompenzací církvím na dobu, kdy bude lepší hospodářská situace. Kvůli restitucím se má v pondělí odpoledne sejít takzvaná skupina K9.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…