Šokující zpověď exposlance Ringo Čecha z roku´97 je venku

07.03.2011 16:26

PÍŠEME PRVNÍ Nic na aktuálnosti neztratila tajně pořízená nahrávka z roku 1997, na níž tehdejší poslanec a zároveň pražský zastupitel František Ringo Čech líčí své zkušenosti z politiky. Jeho úžas nad tím, jak už tehdy bujela korupce, přilákal během deseti dnů, co je video zveřejněno na YouTube, rekordní počet 160 tisíc návštěvníků.

Šokující zpověď exposlance Ringo Čecha z roku´97 je venku

Umístit na největší internetový server pro sdílení filmových souborů YouTube nějaký klip s politickým obsahem obvykle mimořádnou sledovanost neslibuje. Výjimkou je ten, který byl pod názvem „František Ringo Čech o korupci a tunelech ve společnosti" zveřejněn 25. února a za deset dnů přilákal až neuvěřitelných 160 tisíc návštěvníků.

Známý hudebník a herec F. R. Čech byl v době pořízení nahrávky v roce 1997 poslancem a zároveň pražským zastupitelem. O tom, že se jeho otevřená výpověď o korupci zaznamenává, však neměl tušení. „Připravoval jsem se na natáčení dokumentu o Miki Volkovi a při čtení novin jsem se rozhořčil nad tím, co se v nich mimo jiné i o mně jako o poslanci píše," vzpomíná na okolnosti vzniku nahrávky pro ParlamentníListy.cz F. R. Čech.

Obviňoval modré ptáky, ale ČSSD udělala také pořádný mazec

Ve svém rozhořčení - Rozkradli všechno, všechno, ale jak - se Čech velice otevřeně rozhovořil o korupci, mimo jiné v souvislosti s privatizací Pražských vodáren. „No a nedávno mě oslovil režisér Igor Chaun a požádal mě o souhlas tu tehdejší nahrávku zveřejnit. Říkal mi, že jsme s ní předběhli dobu," připomíná bývalý politik, že s nahrávkami o korupci se v poslední době nejen na YouTube roztrhl pytel.


Vizitka na stránkách Poslanecké sněmovny:


„Já v té době obviňuji modré ptáky, jako politik jsem zažil jen opozici, ale to jsem netušil, jaký mazec uděláme ještě my," zlobí se člen ČSSD, že si jeho strana, když byla u moci, s praktikami ODS vůbec nezadala. „Já nemůžu ani dělat legraci, nic psát, když vidím, co se u nás pořád děje," stěžuje si v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz principál divadelního spolku F. R. Čecha.

S korupcí ve společnosti už u nás nikdo nehne

Exposlanec je přesvědčen, že teď už se situace v zemi k lepšímu zvrátit nedá. „Jde o takové peníze a takové propojení, že s tím už nikdo nehne. Chyba nastala tím, že nebyla politická vůle přijmout zákony první republiky. Nynější předseda Ústavního soudu Rychetský tehdy použil vágní důvod, že prý by neplatily sňatky, a pod touto záminkou byla návaznost práva z první republiky odmítnuta," viní Čech z polistopadového marasmu současného šéfa Ústavního soudu a dlouholetého senátora ČSSD, jež se stal v roce 1990 místopředsedou československé vlády.



I když F. R. Čech plánuje založit internetový samizdat „Ty drž hubu, Čechu", kde se bude politice věnovat, nevěří, že by jeho počínání mohlo cokoli změnit.

Nahrávku s jeho rozhořčením nad korupcí lze najít i na facebookovém profilu ministra dopravy z Věcí věřejných Víta Bárty.

Mohlo by vás zajímat:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…