Soud zastavil stíhání Humlova bývalého kolegy kvůli posudku

28.05.2012 13:46 | Zprávy

Obvodní soud pro Prahu 3 zastavil trestní stíhání Vratislava Veselého obviněného z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. ČTK to řekl předseda soudu Michal Princ. Důvody rozhodnutí však sdělit odmítl, protože zatím nenabylo právní moci. Veselý je bývalým kolegou poslance Stanislava Humla (dříve VV, nyní ČSSD).

Soud zastavil stíhání Humlova bývalého kolegy kvůli posudku
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Žalobce Veselého viní z toho, že před Obvodním soudem pro Prahu 2 potvrdil nepravdivé závěry znaleckého posudku k dopravní nehodě, který vypracovala společnost V.V.V. Expert. Policie v rámci případu chtěla stíhat i bývalého ředitele V.V.V. Expert Humla. Poslanec obvinění unikl kvůli imunitě, protože sněmovna ho loni v březnu k trestnímu stíhání nevydala.

Křivá výpověď

Případ se týká posudku z roku 2009 k havárii nákladního vozu s motocyklem. Humlův tým z ústavu V.V.V. Expert se tehdy domníval, že nehoda se mohla stát jinak, než jak to zachycoval policejní plánek, fotodokumentace a skutečné stopy. Trestní oznámení podal soudce Obvodního soudu pro Prahu 2 Jiří Říha, který případ nehody projednával. Veselý nejdříve stanul právě před soudem na Praze 2, nicméně kvůli možné podjatosti případ městský soud přikázal jinému obvodu.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: joh

Oto​ Klempíř byl položen dotaz

Líbí se mi, že umíte uznat svou chybu.

Ale jak to tedy vlastně bylo? Vy jste s STB opravdu spolupracoval? A kdy přesně jste spolupráci ukončil?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.