Středula: Kauza Zavadil je objednaná. Někdo nás chce poškodit

16.12.2010 9:55

Podle zástupce odborářů Josefa Středuly jsou soukromé problémy šéfa ČMKOS Jaroslava Zavadila pouze záminkou pro záměr poškodit obraz odborů. Stejný názor má ale i odborářka Alena Vondrová.

Středula: Kauza Zavadil je objednaná. Někdo nás chce poškodit

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil je již od úterý pod palbou nactiutrhačských textů bulvárního deníku Blesk.

25 let neviděl dceru. No a?

Ten jej viní z toho, že v rámci kariérního růstu dal přednost profesnímu životu před tím rodinným. Upozornil také na to, že šéf odborů neviděl kupříkladu svou nejstarší dceru pětadvacet let.

Kauza, kterou rozpoutal deník Blesk, jehož čtenářská obec se rekrutuje často právě z řad odborářů, přitom může mít neblahý dopad na celkové vnímání odborů. Toho se obávají i jejich vrcholní zástupci.

Středula: 35 let stará věc. To není náhoda

"Je velmi zvláštní, že se bulvár zajímá o pětatřicet let starou událost zrovna v době, kdy jsou odbory více slyšet, pár dnů poté, co zorganizovaly stávku," sdělil ParlamentnímListům.cz předseda odborového svazu KOVO Josef Středula.

Podle něho se jedná o cílenou snahu odbory poškodit. "Děje se to na objednávku, nevím, v čí prospěch, ale je evidentní, že aktivita odborů se někomu nelíbí," dodal Středula s tím, že Zavadil má jeho plnou podporu. Má totiž prý vysoké profesní kvality, které se soukromým životem nelze slučovat.

Někdo nám chce škodit, míní Vondrová

A se Středulovým názorem se ztotožňuje i předsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací Alena Vondrová.

"Někdo hledá záminku, jak odbory poškodit," zhodnotila pro ParlamentníListy.cz kauzu s tím, že Zavadil v cíli zpochybnit funkci odborů hraje pouze zástupnou roli.

Rozvody nesouvisí s odbory

"Jeho pozici to ohrozit nemůže, média mohou vytáhnout na každého něco, třeba já jsem 27 let rozvedená," zasmála se Vondrová s tím, že problémy v osobním životě nelze spojovat s pracovními záležitostmi.

Aféru kolem Zavadila otevřel Blesk v úterý, tedy necelý týden po konání stávky odborů, které protestovaly proti snižování platů i dalšími omezujícími kroky ze strany vlády.

Mediální síla Blesku je v tom, že podle Unie vydavatelů si jej každý den přečte milion a půl Čechů a významně tak ovlivňuje veřejné mínění.

Více čtěte:

Dcera šéfa odborů: Na nás kašle a o dělníky se stará jen na oko

Druhá dcera odboráře Zavadila: Za otce se stydím

Foto: cmkos.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…