V exekučním řízení s Prahou jde o dluh 163 tisíc, tvrdí televize Nova

23.01.2012 9:45

Exekuční řízení s hlavním městem nařídil soud kvůli dluhu vůči bytovému družstvu v hodnotě 163 tisíc korun. Informovala o tom televize Nova s odvoláním na usnesení obvodního soudu pro Prahu 1. Kvůli exekučnímu řízení Praha nesmí nakládat s majetkem. Mluvčí magistrátu Tereza Krásenská ČTK informaci nepotvrdila.

V exekučním řízení s Prahou jde o dluh 163 tisíc, tvrdí televize Nova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karlův most

Kvůli neuhrazené pohledávce vůči Bytovému družstvu Prahy 6 město nemůže nakládat s řadou nemovitostí. Podle zápisů na katastrálním úřadu se exekuce týká například i radnice na Mariánském náměstí nebo Staroměstské radnice.

Magistrát prý stále nic netuší

Magistrát podle své mluvčí dosud neví, čeho se exekuce týká, protože prý byla uvalena až v pátek odpoledne a aktuální informace radnice dosud nezískala. Mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová v neděli upozornila, že řízení je v počáteční fázi a exekuční příkaz zatím vydán nebyl. Usnesení o nařízení exekuce má podle ní blokační charakter.

Loni v dubnu nařídil exekuci majetku magistrátu Obvodní soud pro Prahu 1 kvůli tomu, že úřad neodpověděl na žádost Jakuba Sedláčka o informaci. Chtěl po magistrátu zveřejnění interního auditu na odboru dopravy, který prověřil systém přidělování registračních značek motorovým vozidlům. Úřad ale odmítl poskytnout kompletní znění materiálu a poslal Sedláčkovi pouze výtah z dokumentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…