V prvním kole komunisté nezvolili za předsedu nikoho

19.05.2012 21:10

Delegáti libereckého sjezdu KSČM nezvolili v prvním kole žádného z kandidátů na předsedu a ani na prvního místopředsedu. Předsedou komunistů tak bude buďto Vojtěch Filip, anebo Stanislav Grospič, neboť ti postupují do druhého kola. Prvním místopředsedou pak bude Josef Skála, anebo Petr Šimůnek. I o nich se bude rozhodovat ve druhém kole.

V prvním kole komunisté nezvolili za předsedu nikoho
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

KSČM Vojtěch Filip na dnešním sjezdu v Liberci v prvním volebním kole funkci neobhájil, získal 223 hlasů, Stanislav Grospič pak získal v prvním kole 135 hlasů Oba se tak utkají ve druhém kole volby. O výsledcích voleb, v nichž bylo odevzdáno 449 platných hlasů, informoval předseda volební komise Pavel Kováčik.

Prvního kola volby předsedy se spolu s Filipem a Grospičem účastnil rovněž ostravský komunální politik a vvsokoškolský pedagog Martin Juroška. Ten ale získal jen 90 hlasů.

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

Spolu s volbou předsedy delegáti volili i prvního místopředsedu. Ten bude statutárním zástupcem předsedy. Ani prvního místopředsedu se ale nepodařilo v prvním kole zvolit. Do druhého kola postoupili funkcionář ústředního výboru a bývalý poslanec Petr Šimůnek - získal 100 hlasů - a předlistopadový předseda Mezinárodního svazu studentstva Josef Skála, jehož volilo 127 delegátů.

Delegáti sjezdu ale budou dnes v Liberci jednat až do nočních hodin. Důvodem je rozhodnutí, že sjezd zvolí nejen předsedu, ale také všechny místopředsedy, které doposud volil ústřední výbor strany.

Delegáti si také večer odhlasovali, že nebude již funkce místopředsedy pro zahraniční problematiku. Rozhodli tak, že budou jen dva místopředsedové – pro ekonomiku a odborné zázemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…