VašeVěc.cz válčí s MfD. Deník lhal o Pandurech, tvrdí

15.12.2011 15:26

Web Jiřího Paroubka VašeVěc.cz pokračuje v obviňování MF DNES ze lži a manipulace, nyní v kauze Pandur. Noviny, a hlavně redaktor Janek Kroupa, měly podle webu upravovat nahrávky a vkládat lidem do úst věty, které nikdy neřekli.

VašeVěc.cz válčí s MfD. Deník lhal o Pandurech, tvrdí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek se postavil do čela strany LEV 21

Jedná se o nahrávky rozhovorů s Herwigem Jedlaucnikem a Wolfgangem Habitzlem. „MF Dnes opakovaně vydávala za přepis originální nahrávky již upravené verze, v nichž některé pasáže vypouštěla, měnila jejich smysl, doplňovala či dokonce dávala do úst oběma manažerům věty, které ve skutečnosti pronesl sám Kroupa,“ tvrdí web.

Nepravdivé reportáže a manipulace

„MF Dnes se v reportážích o kauze Pandur dopouštěla rozsáhlých manipulací, dezinterpretací, jejímž výsledkem byly často nepravdivé reportáže,“ píše se na webu s tím, že mezi spoluodpovědné za kauzu měl podle deníku patřit i Paroubek.

„Z policejní analýzy totiž vyplývá, že i v případě Jiřího Paroubka MF Dnes v únoru minulého roku vydávala za tvrzení rakouských manažerů něco, co nemá oporu v originále nahrávky.“ VašeVěc.cz slibuje, že přinese i další informace a rozhodla se zpochybnit pravdivost MfD.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…