Vsetínští zastupitelé měli veselo. Jednání jim oživil alkohol tester

16.09.2011 17:21

Neobvyklý začátek mělo poslední zářijové jednání vsetínských zastupitelů, jeden z místních občanů totiž vznesl požadavek, aby přítomní volení zástupci města prokázali absenci alkoholu v dechu.

Vsetínští zastupitelé měli veselo.  Jednání jim oživil alkohol tester
Foto: Martin Šimák
Popisek: Herny jsou často kritizovány zejména kvůli kriminalitě

Zřejmě zastupitele podezíral z toho, že o městských záležitostech rozhodují politici pod vlivem alkoholu. Zastupitelé mu vyšli vstříc a všichni do jednoho do alkohol testeru dýchali. „Žádnou pozitivní dechovou zkoušku jsme nezjistili," informoval zastupitele ředitel Městské policie Vsetín Nikolaj Martinák.

Alkohol tester jako atrakce

Zastupitelé nabídli provedení zkoušky na alkohol i podezíravému občanovi. Ten ale se slovy díků odmítl s tím, že on není v práci. Kontrola alkoholu u zastupitelů byla v zasedací místnosti doslova atrakcí.

Někteří zastupitelé se dokonce s alkohol testerem setkali vůbec poprvé. „Jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet, nikdy jsem totiž nic takového předtím neabsolvoval," přiznal například pro ParlamentníListy.cz zastupitel Vlastislav Antolák (KSČM).

Máme čisté hlavy

Vedení města se shodlo, že ač nebyl takový začátek jednání obvyklý, veřejnost se mohla okamžitě přesvědčit, že mají zastupitelé čisté hlavy. I přes toto pozitivum se ale pravděpodobně dechové zkoušky před jednáním zastupitelstva ve Vsetíně neujmou.

„Dnešní zahájení zasedání však bylo skutečnou výjimkou. Jsme totiž povinni postupovat podle Jednacího řádu a zabývat se jednotlivými záležitostmi tak, jak jsou stanoveny v programu," upozornila starostka Iveta Táborská (ODS) s tím, že občané mají právo se k jednotlivým projednávaným bodům vyjadřovat a další případné připomínky vznášet v bodě Různé.

Více zpráv ze Zlínského kraje ZDE

Ilustrační foto: archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Biháriová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…