„80 Kč, nebo nedám vysvědčení.“ Učitelce došla trpělivost s rodiči

03.07.2023 14:21

MONITORING Letní prázdniny odstartovaly a žáci, studenti i učitelé si užívají pár týdnů volna. Ale někteří z rodičů se zlobí. Na facebooku je patrné, že se zlobí na učitele. Konkrétně na učitelku, která žádala, aby se do školy vrátila školní učebnice, nebo alespoň finanční náhrada za případně ztracenou školní učebnici. Paní učitelka upozornila, že nevrátí-li se učebnice do školy, učitelka na oplátku nevydá vysvědčení. Advokátka Zuzana Candigliota případ rozšířila do veřejného prostoru.

„80 Kč, nebo nedám vysvědčení.“ Učitelce došla trpělivost s rodiči
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Na sociální síti Facebook koluje dotaz rozezlené maminky, která je roztrpčená z toho, že paní učitelka hrozila jedné z rodin, že pokud se do školy nevrátí jedna učebnice, nebo alespoň adekvátní finanční náhrada za opotřebovanou učebnici, tak na oplátku nedostane vysvědčení.

Dobrý den, chtěla bych Vás jen upozornit na skutečnost, že pokud mi (žák) nepřinese učebnici, nebo finanční hotovost, budu nucena mu pozastavit vydání vysvědčení do doby, než se situace vyřeší. Učebnice byla již opotřebená, takže jako finanční náhradu požaduji 80 Kč,“ napsala paní učitelka v e-mailu, jehož kopie koluje na sociální síti ve skupině nazvané Práva dětí a rodičů v kontaktu se zdravotnictvím, školstvím a státem.

Pokud by se učebnice ve škole neobjevila, případně žák nedonese zmíněných 80 korun, vysvědčení bude uloženo v ředitelně do chvíle, než se situace vyřeší.

Advokátka Zuzana Candigliota případ rozšířila do veřejného prostoru a případ začal žít vlastním životem. Podle některých lidí totiž učitelka „přestřelila“.

. Hádka o učebnici

Hádka o učebnici

Pod příspěvkem se rozjela diskuse, ve které dali lidé najevo, že to učitelé nemají lehké, když právem požadují navrácení učebnice nebo finanční poplatek a rodiče se s kantory raději handrkují, než aby zaplatili, co zaplatit mají.

„A přesně z takového důvodu bych nikdy nešla učit ... řešit blbosti a rodiče, kteří nejsou schopni zaplatit pitomých 80 kaček,“ napsala jedna z diskutujících.

Vedle toho však také zaznělo, že děti, resp. jejich rodiče platí v průběhu školního roku celou řadu věcí, když by přitom české školství mělo být bezplatné.

Hádka o učebnici

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Slušnost je zaplatit., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLukáš Pecha , 03.07.2023 15:33:10
Pokud si myslí paní advokátka něco jiného, ať to zaplatí za něj.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …