„Ani Černochovou, ani Vrabela nezavírat.“ Do kauzy "poplašná zpráva" promluvil ústavní právník. A nejen on

29.11.2022 19:45 | Komentář

„Seďte na gauči a užijte si posledních pár měsíců života. Naše vláda chce útočit na Ruskou federaci jadernými hlavicemi ze stíhaček. A Ruská federace pak bude útok opakovat a pošle jaderné hlavice na ČR,“ prohlašoval organizátor protivládních demonstrací Ladislav Vrabel ve videu zveřejněném v neděli na sociální síti. Policie již zjišťuje, zda se jedná o protiprávní jednání. ParlamentníListy.cz zjišťovaly, zda Vrabel za tento výrok patří do vězení.

„Ani Černochovou, ani Vrabela nezavírat.“ Do kauzy "poplašná zpráva" promluvil ústavní právník. A nejen on
Foto: internet
Popisek: Ladislav Vrabel

„Ne, nepatří. Svobodu slova tu máme proto, aby lidi mohli říkat i úplné pitomosti,“ myslí si Roman Kříž, právník, zakladatel Libertariánského institutu. 
 
„Ano, pod podmínkou, že na vedlejší cele bude Vít Rakušan za vyvěšení transparentu s Putinem v pytli na budově ministerstva,“ uvedl Matěj Stropnický, politik, novinář, herec, bývalý předseda Strany zelených.
 
„Rozhodně by se tím policie měla zabývat. Jako trestně právní advokátka v tomto jednání spatřuji skutkovou podstatu trestného činu šíření poplašné zprávy,“ vysvětlila Adéla Šípová (nez. za Pirátskou stranu), senátorka za Kladno, místopředsedkyně výboru pro evropské záležitosti. 
 
„Spíš do blázince,“ stručně okomentoval Jaroslav Zeman (senátorský klub ODS, SLK), senátor za Jablonecko, místopředseda mandátového a imunitního výboru Senátu ČR, starosta Albrechtic v Jizerských horách.
 
 
„Do vězení patří mnohem méně lidí, než jaké tam už dnes kvůli pitomé kriminalizaci posíláme. Názory a obavy musí být v normální společnosti nejen povolené, ale i vítané. Pravda se prosadí v konkurenci idejí, ne potlačením odlišností,“ konstatovala Daniela Kovářová, právnička, spisovatelka, advokátka, senátorka za obvod Plzeň - město, prezidenta Unie rodinných advokátů, bývalá ministryně spravedlnosti a ředitelka Justiční akademie. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A když půl roku......, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemispet , 29.11.2022 20:25:12
(smazáno redakcí pro porušení Etického kodexu)

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…