„Budete se omlouvat Fialovi, vy mr*ky... Národ prasat.“ Starosta Novotný promluvil k „českejm zm*dům“. Přišla reakce ODS

10.03.2023 22:01 | Ze sítí

„Ty vole, já bych vás poslal do války, vy k*ndy! Vy se budete omlouvat panu profesorovi Fialovi a panu generálovi Pavlovi. Kde jsou ty povolávací rozkazy, vy mr*ky?“ oslovil nedávno v živém vysílání na sociálních sítích řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) část občanů, které označil za „české zm*dy“ a doplnil, že by všechny ruské kolaboranty „věšel“. „Specifické a ojedinělé,“ hodnotí ODS.

„Budete se omlouvat Fialovi, vy mr*ky... Národ prasat.“ Starosta Novotný promluvil k „českejm zm*dům“. Přišla reakce ODS
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí
Reakce občanských demokratů přišla k videu, kde si Novotný vzal do úst své kritiky i část občanů. „Češi jsou nejhorší národ. Horší než Poláci a Ukrajinci. Nejhorší národ. Hlavně národ nevděčnej. Tenhle českej plebs by měl klečet na kolenou a děkovat panu profesorovi Fialovi: ‚Děkujeme! Ó děkujeme Česká republiko. Ó děkujeme bóže, že má zadarmo zdravotnictví, že je tu bezpečno, devátý nejsilnější pas, teplá voda teče, vole. Pitná je, ty vole. Nevděčná banda českejch zmrdů,“ pronesl v živém vysílání na sociálních sítích starosta Novotný k lidem, kteří se například kriticky vyjadřují k pomoci napadené Ukrajině a které označil za „české zmrdy“.

„Jsou to proruské filcky. Já bych je věšel. Všechny ty ruské kolaboranty věšet. Tam se vraždí civilní obyvatelstvo. Děti. Matky. A zaprděnej čecháček, vole… Prasata český nevděčný, udavačský zkurvený národ,“ pokračoval Novotný a konstatoval, že by Češi „potřebovali válku“.

Stačila by prý jen „malá válka“. „Jo prostě. Vás, Čechy, v noci vyhnat z baráku. Zabít dítě. Ženu podříznout, vole. Zapálit vám barák a kopat vás do tý prdele, abyste pochopili, co to je válka,“ naznačil komunální politik, jak by si tento „malý“ válečný konflikt pro lidi odmítající pomoc Ukrajině představoval ve videu, na které upozornil server iDnes.cz.

Následně se opřel i do SPD nebo účastníků zítřejší demonstrace „Česko proti bídě“, svolané stranou PRO právníka Jindřicha Rajchla. „Mrdky, já bych je hnal, ty vole. Ach jo. Nevděčný, bezcenní Češi,“ vyjádřil se k lidem, kteří se na akci chystají.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Výroky Novotného nezůstaly bez reakce. Již krátce po vysílání přišlo od podnikatele a člena SPD Jana Čížka na známého politika ODS trestní oznámení. Podle Čížka Novotný videem dehonestuje český národ. „Dostavil jsem se podat trestní oznámení na Pavla Novotného pro podezření ze spáchání trestného činu hanobení národa a možná i trestného činu šíření poplašné zprávy, kterých se dopouští zveřejněním svého videa na jeho účtu na sociální síti,“ stojí v oznámení.

Novotný se následně ve své reakci pro iDnes.cz vyjádřil, že svá slova však mířil na „dezoláty“ a je to pro něj zábava. „Mě to vyloženě baví. Mám svoje fanoušky, svoji komunitu a tu to baví. Mám tam moderátory, kteří nikdy nikoho nebanují – někdy tak mám třeba až 300 dezolátů najednou. Je to velmi zábavné,“ řekl s tím, že je pro něj jakousi kratochvílí tuto skupinu lidí oslovovat.

„Volala maminka z lázní, že si s tatínkem pustili to video a teda nelíbí se jim forma, ale jsou zvyklí, oceňují, že jsem ‚věšel‘ jen jednou a psychiatři, co mě zkoumali, mě správně pochválili u soudu za hodnotový žebříček. Naši jsou fajn,“ dodal též později na twitteru.

Podle mluvčího občanských demokratů Jakuba Skyvy nejde o názory celé ODS. „Vyjadřování pana starosty je dlouhodobě specifické a ojedinělé,“ ohodnotil Skyva pro iDnes.cz výroky Novotného a distancoval se od nich. „Trestní oznámení bylo dle mých informací podáno konkrétně na osobu pana Pavla Novotného. Pan Novotný je za svá slova i činy osobně odpovědný, stejně jako každý jiný občan naší země,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Že by tam ti slabomyslní měli hnízdo?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuselaco , 10.03.2023 23:56:13
Že je starosta Řeporyjí psychicky nemocný, tak to víme, jen jsme na rozpacích, zda se u něj jedná o debilitu či idiocii. Je však s podivem, že obdobnými nemocemi je postižena značná část obyvatel Řeporyjí, to proto, že si slabomyslného člověka zvolí do čela obce.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…