„Celý život jsem volil ODS. Ale jestli se nezměníte...“ Vzkaz Fialovi od voliče, možná nečekaný

15.11.2023 20:10 | Monitoring

Právník Jan Nedvídek se zlobí na ODS, kterou aktivně podporoval i volil. „Bohužel mám ale pocit, že ze SPOLU se stala v lidskoprávních otázkách platforma pro svaté války proti rovnosti. Pokud strana a předseda Petr Fiala toto nezmění, ODS si o porážku v příštích volbách sama řekne,“ konstatoval na sociální síti.

„Celý život jsem volil ODS. Ale jestli se nezměníte...“ Vzkaz Fialovi od voliče, možná nečekaný
Foto: Hans Štembera
Popisek: 29. kongres ODS. Post předsedy obhájil Petr Fiala

„Celý život jsem volil ODS, stejně tak skoro všichni okolo mě. Bohužel mám ale pocit, že ze SPOLU se stala v lidskoprávních otázkách platforma pro svaté války proti rovnosti. Pokud strana a předseda Petr Fiala toto nezmění, ODS si o porážku v příštích volbách sama řekne,“ napsal právník Jan Nedvídek na sociálním profilu. Sdílel i svůj příspěvek pro tisk, v němž se ptá, proč je pro svoji ODS občanem druhé kategorie.

„Jen proto, že jsem se narodil s odlišnou vztahovou orientací, jsem pro nejsilnější vládní stranu nikoliv plnohodnotný člověk, ale otravný aktivista,“ zmiňuje Nedvídek ve svém komentáři a ptá se ODS, kterou podle svých slov celý život aktivně podporoval i volil, proč v otázce lidských práv prosazuje politiku, která jde proti všemu, na čem jim a jejich blízkým záleží. 

„Vím, že nás považujete za malou ukřičenou skupinu. Ale je nás více než půl milionu,“ popisuje Nedvídek a hovoří o tom, že platí daně, starají se o nemocné příbuzné a další. „Máme rodiče, sourozence, kamarády. A nejen nám, ale i jim říkáte: váš vnuk nebo dcera je podčlověk. Vytváříte tak miliony lidí, kteří vás považují nejen za nevolitelné, ale hlavně lidsky zlé. Klepou si na čelo: Proč bych volil stranu, pro niž je problém dát lidem, na kterých mi záleží, stejná práva jako mně?“ psal dále Nedvídek.

Česko má podle něj spoustu problémů, které je třeba urgentně řešit. „Vy přesto plýtváte politickým kapitálem a časem v parlamentu na to, abyste uspokojili malou menšinu ve společnosti, podle níž si nezasloužím žít důstojný život. V zemi, která je ústavně sekulární,“ poznamenal Nedvídek. 

„Proč mlčíte? Proč se necháte vydírat koaličními partnery, kteří by bez platformy SPOLU byli ve volbách rádi za dvě procenta? Proč necháváte nejradikálnější odpůrce rovných práv ve vaší straně, aby jí dělali veřejnou image?“ vyčítal Nedvídek.

Nedvídek pak také na sociální síti odpověděl na dotaz jednoho z diskutérů, který se ho ptal: „A máte pocit, že jiné sněmovní uspořádání ke kýženému výsledku povede?“

„Tak pokud v něm budou ve větším počtu zastoupeny strany, pro které není MPV problém, tak pochopitelně ano. To je přece celý princip zastupitelské demokracie," odvětil Nedvídek.

„Díky moc, za toto. Je hrozně důležité, že to politici slyší i od veřejnosti a jejich voličů. ODS má statistiky, že 60 % jejich voličů je pro rovné manželství. Bohužel zatím tam vítězí iracionální postoje a jak říkáte, svaté války,“ zmínila následně jedna diskutující.

A Nedvídek odvětil: „Prostě a jednoduše tomu postoji nerozumím. Oni dobře vědí, že se to jednou schválí. Můžou to schválit třeba zítra. Ale místo toho se rozhodli, že chtějí být neustále v médiích jako strana, která jde proti společenskému konsenzu. Kdo chce tam, pomožme mu tam.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …