„Co ten Putin v pytli na mrtvoly, proruští švábi.“ Rakušan s výzvou ke klidu narazil

21.05.2024 18:05 | Monitoring

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se vrací k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica a uvažuje nad tím, že na Slovensku selhala společenská debata. „A to jsme dopustili my, my politici,“ říká Rakušan a vyzývá, aby každý začal sám u sebe a odbourával příkopy. Lidé ale Rakušanovi připomínají kontroverzní vyvěšení Putina v pytli na mrtvoly nebo jeho slova o proruských švábech.

„Co ten Putin v pytli na mrtvoly, proruští švábi.“ Rakušan s výzvou ke klidu narazil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na státní svátek 28. října byly na budově ministerstva vnitra vyvěšeny vlajky Česka, Ukrajiny a černý pytel s Putinem. Daňové poplatníky to stálo 50 000 Kč

Slovenskem minulý týden otřásla střelba na premiéra Roberta Fica a politici jak na Slovensku, tak u nás začali přemýšlet, co k takovému činu vedlo. Všichni se shodují, že společnost je aktuálně velmi rozdělená, ale každý vidí příčiny někde jinde. Ministr vnitra Rakušan viní ze situace i politiky, a proto vyzval, aby se přestalo „ukazovat na druhé“ a každý začal při práci na uklidňování situace sám u sebe.

„Co se to na Slovensku stalo? Selhalo něco jiného než ochranka, selhala společenská diskuse, atmosféra. A to jsme dopustili my, my politici. Ale nejen my politici. Co s tím? Ne ukazovat na druhé, ale začít každý sám u sebe. I na to přišla řeč na Debatě bez cenzury,“ uvedl Rakušan na síti X.

 

 

Lidé s Rakušanem souhlasí a připomínají mu, že on také rád nálepkuje a dělá kontroverzní věci. Zmiňují zejména vyvěšení české a ukrajinské vlajky vedle pytle na mrtvoly s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

„Musím říci, že s vaší sebekritikou čím dál víc souhlasím,“ reaguje jeden z uživatelů a přidává fotku Ministerstva vnitra s kontroverzní „výzdobou“.

 

 

„Nechte prosím těch trapných komedií a dál si v klidu opakujte, že jste nejlepší, jedinečný, bezchybný a vyvolený. A hlavně pytle, nezapomeňte mít zásobu, ať se můžete chlubit a předvádět. V tom jste opravdu dobrý,“ přidává se další.

 

 

„Jste to vy, kdo rozděluje společnost. Jen namátkou, jak to bylo u Karlovy univerzity, proč byl Putin v pytli pro mrtvoly, jak to je s dozimetrem? Proč dělíte slušné lidi na ‚proruské‘, šváby, populisty?“ stojí v dalším příspěvku.

 

 

Jiní se pozastavují nad tím, že Rakušan nově zvolenému premiérovi Slovenska ani pořádně negratuloval.

„Vždyť jste se chovali jak idioti, když vyhrál Fico. Fůj, to byla ostuda,“ reagují lidé.

 

 

„Proč se tak blbě ptáš, co se na Slovensku stalo. Danuše přirovná Fica k Hitlerovi, ty nejsi schopen pogratulovat vítězi svobodných demokratických voleb atd.,“ má jasno další, kdo může za rozdělování společnosti.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

dezoláti,chcimíři,dezinformátoři, proruští švábi, extremisti,populisti:tak politici nutelo proválečné extremistické vlády dehumanizují opozici, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusekupecSamo , 21.05.2024 18:23:05
program mají založený na nenávisti antibabiš, antiokamura, dokonce v čr nenávistní články proti ficovi, voliči fialovo mafie nenávistně útočili na babiše a jeho ženu v době kampaní, na volebních mítincích, na prezidenta zemana, kryje je polizei gestapo, babiš šel položit kytku k památníku agresivní nenávistní liberál fašisti na něj útočili

|  23 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…