„Dědka nadopovali, aby vydržel.“ Klvaňa se rozplýval nad Bidenem. Zvrhlo se to

09.03.2024 18:58 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden svým projevem o stavu unie nadchnul pedagoga a odborníka na USA Tomáše Klvaňu. „Ta srážka s realitou musí bolet,“ utrousil Klvaňa na adresu těch, kteří Bidena vidí jako člověka, jenž je stižen senilitou a stařeckou demencí. Naopak, Biden hýřil humorem a duševní svěžestí. V komentářích se mu ovšem vysmáli. „To, že dědka na chvíli nadopovali, a že to vydrželo celou hodinu, je slušný úspěch medicíny USA,“ zaznělo.

„Dědka nadopovali, aby vydržel.“ Klvaňa se rozplýval nad Bidenem. Zvrhlo se to
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Biden promlouvá o stavu Spojených států

Prezident Spojených států amerických v pátek ráno v Kongresu přednesl svou tradiční zprávu o stavu unie. Během projevu se dotkl témat, která znepokojují jeho demokratické voliče, včetně obav ohledně jeho vyššího věku, tak i jeho politického rivala Donalda Trumpa, se kterým se pravděpodobně utká v listopadových prezidentských volbách.

O Bidenově plamenné řeči informovala americká CNN. „Výsledkem byla nejbouřlivější zpráva o stavu unie za poslední roky, kdy sněmovna překypovala předvolebním štěstím,“ uvádí CNN.

Během proslovu opakovaně upozorňoval na rozdíl mezi demokraty a republikány, ať už v otázce daní, potratů nebo právě ve srovnání s Trumpem.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45991 lidí
V projevu se celkem 13krát opřel do „svého předchůdce“ Donalda Trumpa. Vyčetl mu například jeho výrok o tom, že nabádá Rusko, aby napadlo členy NATO, kteří neplní cíle v oblasti výdajů na obranu.

Přitom citoval i bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana a citoval jeho projev, během kterého na adresu Gorbačova řekl „Strhněte tu zeď!“ a Reagan vyzval generálního tajemníka Komunistické strany Sovětského svazu Michaila Gorbačova, aby otevřel Berlínskou zeď, která od roku 1961 obklopovala Západní Berlín.

Právě citování Reagana někteří na sociální síti Bidenovi také vyčetli: „Jaká drzost a nepoctivost, když Biden chválí Reaganův projev ‚Strhněte tu zeď‘. Tehdy Reagana odsoudil za to, že nebezpečně provokoval Sověty.“

„Biden se včera v Kongresu dobře bavil a bylo to znát,“ napsal na síť X Tomáš Klvaňa s nadšením nad slovy amerického prezidenta, který hodnotil stav Spojených států. „V takových chvílích to mají republikáni a jejich foxapandisté se svými povídačkami o senilním prezidentovi bez dostatečné energie těžké: ta srážka s realitou musí bolet,“ narážel Klvaňa na americkou televizi Fox News, která stojí tradičně na straně republikánů.

Jeho nadšení zkrotili diskutující. „To by mě zajímalo, co mu dali za matroš, to chci taky,“ komentoval ironicky pod příspěvkem diskutující na X vystupující pod jménem Bič boží. Klvaňa takovou odpověď nenechal jen tak ležet a hned ji obrátil ve smeč. „Jo, to teď jede propaganda na Foxu, že byl na drogách,“ odpověděl.

„To že dědka na chvíli nadopovali, a že to vydrželo celou hodinu, je slušný úspěch medicíny USA. Už na odchodu Joe Biden nevěděl, kde je a kam má jít dál. V USA je to video na odchodnou virální hit,“ nedal Klvaňovu nadšení dlouhý život Pedro Kompi.

Našel se i komentující, který nevidí výhru pro USA ani v Bidenovi, ani v Trumpovi. „Senilní jsou oba, Biden je větší svině, chodí a přemýšlí z posledních sil. Zvolit si leadra v takovém stavu, to je možné jen u lidi. Zvířata si za vůdce smečky nikdy nezvolí slabého jedince,“ zmínil Mr. Limping.

Nadšení Klvaňovi zkrotil další komentář. „Lepší lidé nás pravidelně zásobují moudry o Putinových dvojnících…“ vyjevil podezření, že se jednalo o Bidenova dvojníka, stejně, jako se veřejně za poslední dva roky spekuluje o existenci dvojníků Vladimira Putina. „Každopádně – jedním donekonečna nacvičovaným a drogami podepřeným vystoupením nesmažeš ty stovky předchozích lapsů!“ myslí si Martin Koval na síti X. Narážel tím na přehmaty Bidenova působení, kdy na veřejnosti gratuloval nebo salutoval neexistujícím lidem, zmateně odcházel od řečniště nebo pronášel nesmyslná slova. 

O nadopování amerického prezidenta amfetaminy neuvažuje ovšem jen Fox News. Podezření přinesl i deník The Washington Post. Ten dal slovo kalifornské psychiatričce Carol Liebermanové. Liebermanová obvinila Bílý dům, že na projev o stavu Unie před zákonodárci Bidena nadopovali amfetaminy.

O použití amfetaminu podle expertky svědčil nejen způsob řeči, ale také chování Bidena. Při projevech často gestikuloval a rychle hýbal rukama, přestože je běžně drží na pultíku při čtení textu z čtecího zařízení.

„Emocionální nestabilita je znakem demence a ta byla ještě zhoršena adderallem nebo amfetaminem, který dostal. Nemluvil jen nahlas. Křičel v místnosti, kde ho všichni slyšeli a kde měl mikrofon,“ zkonstatovala Liebermanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …