„Dominik Hašek nemluví za Česko“. NHL došla trpělivost s brankářovým Twitterem

06.02.2023 22:29 | Ze sítí

Reklama na ruské zločiny pokračuje a je plivnutím do tváře Ukrajincům. Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek na sociální síti i v rozhovoru pro CNN Prima NEWS tvrdě odsoudil účast syna Alexandra Ovečkina na utkání hvězd NHL. Šéf NHL Gary Bettman by podle jeho slov měl skončit, ten se ale ozval s tím, že Hašek „nemluví za Česko“.

„Dominik Hašek nemluví za Česko“. NHL došla trpělivost s brankářovým Twitterem
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

Víkendové akce All-Star Game NHL na Floridě se účastnilo devět ruských hokejistů a významnou roli zde získal i známý podporovatel Vladimira Putina a dlouholetý tahoun Washingtonu Capitals Alexandr Ovečkin i se svým synem.

Hašek, který hlasitě vyzývá NHL i další profesionální sportovní organizace, aby zakázaly ruským sportovcům reprezentaci, se proti akci nejprestižnější hokejové soutěže vymezil na svém twitteru: „NHL klesla na úplné dno! Nechat Ovečkinova syna vystupovat na ledě při utkání hvězd NHL je plivnutím do tváře přibližně 500 zabitým, tisícům zraněným a desetitisícům unesených ukrajinských dětí. NHL a Gary Bettman musejí za tento ohavný čin zaplatit!“ uvedl.

 

 

„Bylo mi jasné, že reklama na ruskou válku a zločiny režimu budou pokračovat i během All-Star Game. Bohužel se tak stalo ještě ve větší míře, než jsem očekával. Dělám vše, aby šéf NHL Gary Bettman cítil tlak. A aby byl odvolán. Není to otázka týdne nebo dvou, bude to ještě hodně práce. Nicméně jsem přesvědčený, že je NHL spoluodpovědná za to, co se děje na Ukrajině. Podporuje zločiny, za což musí draze zaplatit,“ řekl následně v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Zmiňovaný nejvyšší šéf NHL Bettman na Haškovu iniciativu v neděli reagoval slovy: „Nemyslím si, že pan Hašek mluví za českou vládu nebo za český lid. Má ale samozřejmě právo na svůj názor. Já s ním však určitě nesouhlasím.“

Podle Haška jde o jeho vůbec první vyjádření k tomu, na co upozorňuje. „První dopis jsem mu posílal zhruba týden po začátku války. A další v prosinci. Žádná reakce, až teď. Jsem proto rád, že aspoň něco vzkázal. Názorově se sice neshodneme, ale jsem přesvědčený, že NHL za to, jak se staví k ruským hokejistům, bude muset pykat. Za svůj postoj musí zaplatit miliardy dolarů. To je mým cílem,“ pokračoval.

Věří, že jeho snahy nebudou zbytečné: „Je pro mě podstatné, že se o tématu mluví, dostává se ke stále většímu množství lidí. Nadále věřím ve změnu. Asi se nic nestane tuto sezónu, ale už vnímám určité náznaky. Já budu jen pokračovat v tom, co dělám. A vnímám, že moje tweety mají čím dál tím větší ohlas. Vedení NHL cítí tlak. Nechme se překvapit,“ dodal legendární gólman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejhorší vlastností,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusewendysek , 07.02.2023 9:18:12
hloupých lidí je, že nikdy nepřestanou. Chytřejšímu by to už došlo a asi by toho nechal. Opravdový hlupák se k něčemu takovému nikdy nedopracuje. A že má Hašek z čeho brát..

|  8 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…