„Dušek musel být zlikvidován. Neuvěřitelná sebranka.“ Rajchl drsně nastoupil

23.07.2023 21:45 | Monitoring

Předseda strany PRO advokát Jindřich Rajchl se ve streamu na Facebooku vyjádřil ke kauze „Dušek a rakovina“. Českého herce zná Rajchl osobně, Dušek prostě říká věci tak, jak je cítí. Své názory navíc nikomu nevnucuje, rozhovor měl pouze podnítit diskusi. Rajchl sám Duškova slova vnímal jako inspirativní. „Každý má právo na svůj názor,“ zdůraznil také. Odlišnost názorů Rajchl podporuje, bez nich by nebyl možný vývoj společnosti. „Ještě bychom jezdili na koních,“ řekl.

„Dušek musel být zlikvidován. Neuvěřitelná sebranka.“ Rajchl drsně nastoupil
Foto: Facebook Jindřich Rajchl
Popisek: Jindřich Rajchl vysílá k výročí konce 2. světové války

V průběhu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary proběhl rozhovor moderátora Čestmíra Strakatého a herce Jaroslava Duška, v jehož průběhu se herec dostal k úvahám o původu rakoviny jakožto následku životního stylu. Vše příkladně vysvětlil na příkladu své maminky i jejích obou rodičů, kteří byli diagnostikováni. „Vy si myslíte, že ten člověk umře na rakovinu. A já si myslím, že umře na to, že nenávidí život. Ten člověk nemá rád život, nemá rád sebe,“ tvrdil herec.

Jaroslava Duška zná Rajchl podle svých slov osobně. „Jardu Duška znám osobně, vím, co je to za člověka. On prostě ty věci říká tak, jak si myslí, tak, jak je cítí,“ řekl Rajchl a zdůraznil, že také ví, že Dušek svá slova a názory nikdy nikomu nevnucuje na rozdíl například od ostatních. „Nikdy je nikomu nevnucoval. To je ten největší rozdíl,“ uvedl Rajchl a vysmál se těm, kteří Duška kritizují, když sami před necelými třemi lety nosili na ústech protiprachovou ochranu a doufali, že je to zachrání před virovou nákazou. „Oni nám to vnucovali. Oni nám to nutili. Jaroslav Dušek nikomu nic nevnucuje,“ zopakoval.

„Každý má právo na svůj názor. To, že psychosomatika je nesmírně důležitá věc, že mysl ovlivňuje vaše tělo, to je naprosto bez diskuse, o tom se nemusíme bavit,“ řekl se slovy, že skutečnost, že má Dušek na věc vlastní názor, je jeho svaté právo.

Upozornil také na útoky, kterým kvůli svému názoru musel na internetu čelit. „Jaký útok na to, že někdo se vymyká jejich představám, že si dovolí mít jiný názor než ten, který mají oni. Jakým způsobem musí být hned zničen, zlikvidován, zdehonestován. Jakým způsobem se na něm vyřádí celá tahle neuvěřitelná sebranka lidí,“ smál se Rajchl.

„Jsme bohužel v době, kdy společenský konsenzus určují pseudo intelektuálové, kteří v podstatě nemají hluboké znalosti. Jenom si to myslí, ale reálně jsou absolutně hloupí,“ řekl a dodal, že na inteligenci si tito lidé jen hrají a ohánějí se „diplomy z pochybných fakult“ a o to radikálněji se snaží potlačovat odlišné názory a jiné představy o světě. „A já prostě tohle odmítám,“ prohlásil Rajchl.

Každý člověk má podle něj právo vyslovit i ten sebevíc kontroverznější názor. „Nejsme přece ve společnosti, kde si všichni musejí myslet to samé,“ doplnil a dodal, že Dušek navíc své výroky nemyslel jako urážku.

„To, co myslel Jára Dušek tak, jak ho znám, je to, že je to prostě náš životní styl, který si určujeme, který my sami dokážeme ovlivnit. A pokud jej nechceme ovlivnit a změnu nechceme udělat, tak to logicky bude mít dopady i na naše tělo,“ vysvětlil advokát, jak chápe Duškova slova.

Český herec v rozhovoru podle Rajchla pouze poskytl návod k zamyšlení se nad zdravým životním stylem a jeho náhledem na něj. „Je to krásná inspirace. Rozhovor měl podnítit. Aby se lidé zamysleli. Nic víc, nic míň,“ sdělil.

Nebýt odlišných názorů, neexistoval by ve společnosti žádný pokrok. „Kdyby nebyly odlišné názory připuštěny, tak dodneška ještě jezdíme na koních,“ řekl a dodal, že každý, kdo diskusi odmítá podněcovat, nehledá pravdu, ale je to jen o prosazování vlastní představy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Dušek, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseA.Ka. , 24.07.2023 10:13:11
říká to, co je známo. Že bolavá duše znamená zákonitě bolavé tělo. Ale mýlí se v tom, že by lidé nemocní tou hroznou nemocí nenáviděli sebe a nechtěli žít. Ležela jsem na onkologii rok, kolem mne umírali starší i velmi mladí lidé. Všichni doufali, že se stane zázrak a uzdraví se. Já také. Ležela vedle mne čtyřiadvacetiletá maminka tříleté holčičky. Nikdy jsem nezaznamenala žádnou zlobu, jen strašně silnou chuť žít. A víru, že se vrátí domů. Touhu po životě. Plky o nenávisti k životu a sobě samému jsou hloupoučké. Ale jinak se pan Dušek dobře poslouchá......

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…