„Elitám NATO se hroutí plán.“ Americký druid ale nečeká, že to povede ke zlepšení

25.05.2024 17:50 | Monitoring

NATO, USA i EU na kolenou. Válku prohrávají, zisky, které měly téct z rozdrobení Ruska na malé poslušné státečky, se nekonají, noční můra spojenectví Ruska s Čínou se stala realitou, přesto mnozí západní politici stále vybízejí k dalšímu zasílání zbraní a nedají si vzít svůj sen o vyhrané válce na Ukrajině. „Jeden z nejúžasnějších příkladů geopolitické stupidity v lidských dějinách,“ komentuje mezinárodní situaci John Michael Greer, americký spisovatel a druid, který píše o ekologii, ekologické ekonomii, vhodných technologiích, vyčerpání ropy, kolapsu společnosti, ekocentrismu, panteismu a okultismu.

„Elitám NATO se hroutí plán.“ Americký druid ale nečeká, že to povede ke zlepšení
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký spisovatel a druid, John Michael Greer

„Elity USA a NATO jsou v plném režimu zhroucení. Vůbec je nenapadlo, že oni by mohli prohrát. Pokud mohu říci, byli pevně přesvědčeni, že jejich jednání s Ukrajinou způsobí Rusku potupnou porážku,“ píše na platformě X Greer a pokračuje v palbě proti západním politikům i zemím. „Poté by mohli udělat to, o čem po desetiletí fantazírovali, a rozdělit Rusko na sbírku slabých nástupnických států, které by EU mohla sebrat a vyždímat jejich bohatství a zdroje,“ vypočítává druid to, o čem snila západní politická elita, ale co jí podle Greera nevychází.

Poukázal na to, že někteří západní politici jdou stále tvrdě za linkou porážky Ruska; jiní už vidí, že je to nemožný cíl. „Někteří západní lídři křičí, buší pěstmi a vyhrožují, zatímco jiní se je snaží uklidnit, protože vědí, že v tuto chvíli neexistuje způsob, jak by válka mezi Ruskem a Západem mohla skončit vítězstvím Západu,“ napsal Greer a dodal, že vzájemně se oba tábory mohou zničit, ale to nejde ani z jedné strany považovat za vítězství.

A co se vztahů mezi Čínou a Ruskem týká? USA se dlouhá desetiletí snažily, aby nedošlo ke spojení dvou východních mocností. Teď k němu došlo. I to komentoval Greer. „Pokud jde o alianci mezi Ruskem a Čínou, Spojené státy se již celá desetiletí snaží ze všech sil, aby se tak stalo,“ poznamenal ironicky druid a jízlivě pokračoval. „... a stalo se, v jednom z nejúžasnějších příkladů geopolitické stupidity v historii lidstva“.

Chytí se západní elity za hlavu – ve stínu upevňování přátelského svazku mezi Čínou a Ruskem – a vycouvají ze své politiky? Vrátí se k racionální politice vzájemného respektu a diplomacie? I tady je spisovatel Greer na pochybách. „Bohužel ne, toto spojenectví nezpůsobí náhlý výbuch základního zdravého rozumu, který by se projevil v západních hlavních městech,“ píše Greer a ukázal i možný scénář budoucnosti pro Západ, pro USA pak zvláště.

„V těch západních hlavních městech stále nemohou pochopit možnost, že by mohli prohrát – a že jejich porážka bude znamenat sesazení USA a jejich blízkých spojenců do stejného stavu, v jakém chtěli opustit Rusko, s rozdělením na slabé nástupnické státy,“ ukončil své zamyšlení nad geopolitikou světa spisovatel a druid John Michael Greer.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Řešení , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 25.05.2024 18:50:10
Macron a Johnson do vězení s neprezidentem nackem,,Tam ať si hailujou,, Přidat k nim agenta, černošku s rehkou, bakaláře s nutelou,,

|  10 |  0

Další články z rubriky

Květákový steak za 590 Kč. „Atrakce“ na Lipně, jaké ani moře nenabízí

4:44 Květákový steak za 590 Kč. „Atrakce“ na Lipně, jaké ani moře nenabízí

Smažený sýr s přílohou za 249 korun, svíčková s karlovarským knedlíkem za 295, belgické hranolky za …