„Hrdý agresor Babiš. Chce krást a válčit.“ Psychiatr proti lídrovi ANO

19.01.2023 13:21 | Ze sítí

Lopatková metoda. Tak popsal v prosincovém vystoupení v pořadu K tabuli! Andrej Babiš svůj přístup k tomu, kdo je předurčen, aby se stal lídrem. Psychiatr Tomáš Rektor vyzval ParlamentníListy.cz, aby nyní, před 2. kolem prezidentských voleb, připomněly jeho tehdejší analýzu Babišových prosincových slov.

„Hrdý agresor Babiš. Chce krást a válčit.“ Psychiatr proti lídrovi ANO
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Vystoupení Andreje Babiše v pořadu K tabuli na TV Prima stále rezonuje ve veřejném prostoru. Andrej Babiš před kamerami předvedl absolutní neznalost Haškova Švejka, jednoho ze základních stavebních kamenů české literatury. Vedle toho ukázal, že nedokáže vyjmenovat planety sluneční soustavy a v úzkých se ocitl i když měl vyjmenovat alespoň některá díla dalšího z velikánů české literatury Karla Čapka.

Podle psychiatra Tomáše Rektora však Babiš před kamerami předvedl ještě něco mnohem horšího. To když dětem vysvětloval svou lopatkovou teorii o síle lídrů, která se pozná už v dětství na pískovišti, protože opravdoví lídři se nezdráhají druhé majznout lopatičkou po hlavě a vnutit jim svou vůli.

„Andrej Babiš veřejně prohlašuje, že základní dovednost, která z vás udělá lídra, není inteligence, píle ani zásadovost. Dokonce ani vzdělání, kreativita či vize. Ale především bezohlednost. Bezskrupulóznost. Agrese. Věřím, že toto je jediný pravý Andrej Babiš, který je přesvědčen, že není geneticky předurčen (citace!) vládnout, protože by mohl zanechat národu pozitivní odkaz, protože by mohl posunout svět blíže dobru, ale protože prostě může. Protože není limitován něčím tak nesmyslným, jako je morálka. Andrej Babiš toto prezentuje z pozice úspěšného muže dětem, které přemýšlejí, kterým směrem se v životě vydat. Zapomeňte na Marshmallow test. Zapomeňte na zdrženlivost a schopnost oddálit profit. Větší agresor vyhrává,“ napsal rektor na sociální síti.

A hned svou myšlenku rozvedl.

„Měl jsem v péči vařiče pervitinu, kteří měli v sobě víc sebereflexe a etiky než on. Chtěl jsem říci, že by se snad prosadil v mafii, ale léčil jsem lidi z ruskojazyčných mafií, kteří respektovali vyšší hodnoty než on. Tušili jsme, že ve volném čase neuvažuje o jemných nuancích etiky. Ale on je na svou neetičnost hrdý. Ne skrytě. Zcela veřejně,“ zděsil se psychiatr.

Rektor zdůraznil, že většina světových lídrů už Babišův způsob uvažování opustila. Zjistili totiž, že je lepší spolupracovat a ne se mlátit po hlavách.

Nakonec vyjádřil obavu, že se tento jeho názor asi jen těžko dostane mimo jeho názorovou bublinu.

Psychiatr Rektor promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

danuše taky nezná, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 19.01.2023 13:48:49
čapkovu matku, a to neštudovala v zahraničí a maturovala z českého jazyka a literatury ... no, možná chce krást, ale válčit ? od toho jsou tady jiní .. třeba řeporyjec půjde hrdě válčit i se svými syny, který nemá

|  7 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…