„Jako zm*tci Mynář, Nejedlý a Faltýnek? Ne, od státu nic nechci.“ Smeten tornádem, jasně promluvil

30.06.2021 8:07

Mikulčice jsou jednou z jihomoravských obcí, kterými se minulý týden v noci na pátek prohnalo tornádo. Vinař Petr Marada je jedním z lidí, kterému přírodní živel zničil patnáct let práce na vinařství, což ho velice zasáhlo. Na druhé straně je dojat tím, že mu lidé na pomoc ve sbírce nasbírali už jeden milion korun. Této pomoci si velmi váží. Zato do Prahy poslal jasný vzkaz: Nejsem Jaroslav Faltýnek (ANO), Vratislav Mynář a Martin Nejedlý, abych dojil stát.

„Jako zm*tci Mynář, Nejedlý a Faltýnek? Ne, od státu nic nechci.“ Smeten tornádem, jasně promluvil
Foto: PL
Popisek: Následky řádění přírodního živlu na jižní Moravě

Vinař Petr Marada je jedním z lidí, kteří se musí vyrovnat s řáděním tornáda na jižní Moravě. Přírodní živel mu zničil vinařství, což je pro něj opravdu velká rána. Na druhé straně ho dojalo, že mu lidé v rámci sbírky poslali už milion korun.

Anketa

Je třeba zpřísňovat covidové restrikce? (Ptáme se od 30.6.2021)

28%
69%
hlasovalo: 6954 lidí

„Znamená to strašně moc, až se stydím. Nejsem na to zvyklý, my jsme si vždycky všechno zaplatili, koupili, vydřeli. Pravdou je, že to všechno, co jsme tu roky budovali, je v háji. ... Opravdu je to katastrofa. Řeknu vám, že je to horší než válka. To je střechobraní. Tady už neexistují baráky, ulice, stromy tady nejsou. Je obrovské štěstí, že na takovou škodu je tak málo mrtvých. Mohlo tu být sto mrtvých a nikdo by se nemohl divit,“ poznamenal v rozhovoru pro server E15.cz.

Celkové škody ve svém podniku odhaduje na 4 miliony a lidem, kteří mu dnes pomáhají, v budoucnu hodlá platit vínem. Jejich pomoci si prý opravdu velmi váží. Poděkoval i těm, kteří mu pomáhají s péčí o vinohrad, protože to je pro něj zdroj obživy a peněz, za které nakoupí potraviny v obchodě a zaplatí pomůcky dětem ve škole.

A pokud to bude jen trochu možné, od státu si peníze nevezme.

„Na mě se tu složí lidi, a ještě budu dojit stát? Copak jsem nějaký Mynář nebo Nejedlý? To tam klidně napište. Oba jsou to i s Jaroslavem Faltýnkem zmetci, vysavači státních peněz. Největší podvodníci v republice,“ nešetřil šéfa poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, hradního kancléře Vratislava Mynáře, ani prezidentova poradce Martina Nejedlého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…