„Kariérista jeden zkurvený.“ Vladimír Dlouhý se hádá s Babišem. Jde o Sobotkova advokáta Pokorného

04.05.2017 15:02

Andrej Babiš na jedné z nedávno uniklých nahrávek svým nezaměnitelný způsobem zkritizoval exministra a prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého, že jeho vinou stále sedí Radek Pokorný, advokát blízký Bohuslavu Sobotkovi, v předsednictvu Rozhodčího soudu. Dlouhý se proti jeho útoku ohradil a upozornil, že Babiš sám mohl Pokorného nominaci snadno zabránit, ale neudělal to.

„Kariérista jeden zkurvený.“ Vladimír Dlouhý se hádá s Babišem. Jde o Sobotkova advokáta Pokorného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý

„Dlouhý, kariérista jeden zkurvený. Z Goldman Sachs. Sliboval mi, že vyhodí Pokorného z Rozhodčího soudu, a neudělal to,“ pronesl Andrej Babiš na první ze slavných nahrávek, které začátkem tohoto týdne ohromily český internet.

Mezi podobně sprostými útoky na vládní kolegy či na novinářku Sabinu Slonkovou slova o Dlouhém poněkud zapadla, předseda Hospodářské komory je ovšem nemínil nechat bez povšimnutí.

Jsou mu prý jedno výlevy Andreje Babiše, ale odmítá nařčení, že by měl cokoliv společného s působením Radka Pokorného, advokáta a nejbližšího poradce premiéra Bohuslava Sobotky, v Rozhodčím soudu.

Radek Pokorný, jak upozorňuje, působil na Rozhodčím soudu dávno předtím, než byl Dlouhý v roce 2014 zvolen do čela Hospodářské komory. On měl naopak v plánu jej z vedení soudu odstranit.

Jenže předsednictvo Rozhodčího soudu, jak upozorňuje, volí společně Hospodářská komora a Agrární komora. Každá z nich volí šest členů a je pravidlem, že druhá z komor navržené kandidáty akceptuje bez námitek.

Dlouhý s Hospodářskou komorou navrhl sedm kandidátů, mezi kterými Pokorný nebyl. Jenže pak přišly návrhy od Agrární komory a mezi nimi Pokorný znovu byl. Předseda AK Toman mu prý sdělil, že návrh byl konzultován s Andrejem Babišem a ten jej posvětil. Babiš prý na jeho dotaz uvedl, že neví a že schválení kandidátů Agrární komory do předsednictva Rozhodčího soudu delegoval na Jaroslava Faltýnka.

„Pokud má Andrej Babiš problém s tím, že Radek Pokorný je členem vedení RS, ať si to nevyřizuje se mnou,“ ohrazuje se Dlouhý. On sám prý Pokorného musel přijmout jako realitu a nemá z toho velkou radost.

„V reakci na v neděli zveřejněný zvukový záznam jsem včera pana Babiše po SMS požádal, aby se mně veřejně na Twitteru omluvil. Nestalo se tak, ale jakkoliv má nyní jiné starosti, měl by to udělat,“ zakončil Dlouhý své vyjádření pro web Forum24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…