„Kdyby se ožírali“… Václav Klaus ml. znovu proti EU

28.01.2019 11:54

Poslanec ODS Václav Klaus mladší se ve svém komentáři zamýšlí nad tím, jestli jsou starostové zločinci. Podle něj nejsou. „Dokonce bych řekl, že čím menší obec, tím jsou pod větší kontrolou občanů, svých sousedů,“ podotkl pro Novinky.cz.

„Kdyby se ožírali“… Václav Klaus ml. znovu proti EU
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

„Upřímně mi vadí atmosféra v zemi, kde dochází ke kriminalizaci starostů nebo obecních zastupitelstev,“ poznamenal Klaus ve svém komentáři. 

„Máme v republice několik případů, kdy třeba město (vesnice) prodá nějakou barabiznu – je rádo, že se jí zbavilo a že to někdo koupil. Prodej odhlasují zastupitelé. Následně však začnou být stíháni, že prodejní cena byla nízká a měla být o milion větší. Udělá se na to znaleckej posudek – a je to tak. Je to podobná situace jako byste chtěli prodat chatu – a třeba ji chcete prodat rychle. No a následně by vás stíhali, že jste ji prodali o 300 tisíc levněji, než je situace na trhu, a poškodil tak své dědice a bla, bla,“ sdělil Klaus a zdůraznil, že zastupitelé na to přeci také mají mandát svých voličů. 

Anketa

Podporujete prezidenta USA Donalda J. Trumpa? (anketa od 28.1.2019)

69%
hlasovalo: 4327 lidí

Svůj komentář Klaus píše na základě kauzy, kdy zatkli starostu a pracovníky Pece pod Sněžkou a bývalého šéfa Krkonošského národního parku. „Co vím z několika zdrojů – nejde o nějaké úplatky nebo tak – ale o zločin proti Evropské unii – při čerpání dotací pro město a nějaké uložení zeminy ze stavebních prací. Vždy je okolo toho KRNAP – protože prostě tady je všude okolo KRNAP, to je ochrana přírody ze zákona,“ dodal Klaus. 

Původní text ZDE

A obul se do Evropské unie, kdy podle něj jsou dotace z ní zlodějinou a nehospodárností samo o sobě z podstaty věci. „Kdyby jenom seděli na radnici (no je to taková chaloupka) a ožírali se – měli by klid. Takhle ovšem chtěli opravit lanovku na Sněžku po šedesáti letech, vybudovali řadu hřišť (na jednom si hrály všechny moje čtyři děti) a stezek a novou hasičárnu a… Některý projekty byly asi i trošku zbytečný a asi i zbytečně drahý (ale to je většina dotačních staveb, když jsou ‚zadarmo‘). No a teď to mají,“ zkonstatoval Klaus. 

Závěrem pak poznamenal, že nechápe, že starostu zatkli při tajné operaci a následně, při jeho cestě v poutech, jej natáčeli novináři a televizní štáby. „Na tyhle spolupráce policie s médii se pana ministra zeptám v Parlamentu při interpelacích, protože je vídáme v republice podezřele často, a tu hanbu z vás už pak nesmyje ani deset osvobozujících soudů,“ uzavřel Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…